De unde se inspira Christian Lacroix?

De unde se inspira Christian Lacroix?
  calendar_month        
Christian Lacroix a intrat in istoria modei cu colectia de debut couture din 1987. Lacroix a luat panglicile de la rochii, corseturile si crinolinele pictate in secolul 18 de artistii Boucher, Fragonard si Nattier le-a combinat cu dantele, pene si ciucurasi de la dansatorii de can-can si de la tiganii din orasul lui, Trinquetoulle, Proventa si a reinventat rochia de bal.

Nascut pe 16 mai 1956, Lacroix s-a mutat in Paris in 1971, a studiat la Sorbona si la Scoala din Luvru, unde si-a planuit cariera de curator pentru expozitiile din muzeu sau designer de costume.
79759.jpg

Nu totul se intampla asa cum planuiesti, mai ales ca in 1978 a inceput sa lucreze pentru Hermes, apoi pentru Guy Paulin si pentru Patou, unde a invatat itele complicate ale haute-couture-ului.

Designerul a avut-o ca muza pe Cecil Beaton din filmul My Fair Lady, s-a inspirat din interioarele neo-rococo semante Oliver Messel, picturile intruchipand copii realizate de pictorul spaniol Velasquez si dinamica lui sotie, Francoise.A realizat costumule pentru mai multe productii precum "Les Enfats du paradis", "Le Gaiete Parisienne" si "Seherezada" si a creat corsetele purtate de Madonna in 2004 in turneul ei.

Pasiunea lui pentru teatru, opera si balet i-a adus inspiratia pentru multe colectii.

Colectia ready-to-wear primavara-vara 2008 aduce in prim plan combinatii de culori ca roz cu negru, alb cu negru, galben cu negru si albastru cu negru. Rochiile fluide sunt facute din organza, iar cele gratioase din matase.

In colectie se poate observa stilul anilor '40 cu acele rochii cu maneci bufante si trench-urile exagerate, putin din anii '60 prin micile geci simple si o nota de contemporaneitate prin imbracamintea de plaja.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Rucsacuri Bio si Eco din canepa
  • person

    ""be the butterfly effect""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right