Designeri de succes

Designeri de succes
  calendar_month        
Designerii trebuie sa aiba un simt estetic si al detaliilor foarte dezvoltat, sa stie sa aleaga culorile si materialele care vor avea succes, un simt al echilibrului si al proportillor si trebuie sa stie sa aprecieze frumosul. Designerii trebuie sa fie capabili sa inteleaga aceste aptitudini pentru a da instructiuni si pentru a crea hainele.

Miuccia a ridicat pe cele mai inalte culmi Casa de Moda Prada, creand un intreg univers haute couture, atat pentru femei cat si pentru barbati. Inca din anii '90, Prada a devenit o adevarata forta in moda.

Hainele ce purtau semnatura Valentino, au devenit rapid aspiratia oamenilor din strainatate ( Josephine Baker, Greta Garbo si Fred Astaire) si nu doar a familiei regale italiene.

Armani a invitat, de asemenea, personalitati de la Hollywood sa-i imbrace tinutele la Academy Awards, castigand recunostinta din partea unor staruri precum Michelle Pfeiffer si Jodie Foster.

Guccio Gucci a creat o mare parte a stilului clasic la inceputul anilor '50, remarcandu-se atat prin tinutele expuse (pentru femei, dar si pentru barbati) cat si prin crearea de genti, cravate, pantofi si celebra geanta cu maner din bambus.

80494.jpg


Colectia sa pentru Yves Saint Laurent a urmat acelasi model al sezonului ce tocmai trecuse, atat in privinta hainelor pentru femei cat si a celor barbatesti: kimonouri de inspiratie japoneza, rochii asemanatoare celor purtate de femeile asiatice, iar pentru barbati, se continua moda tinutelor cu o croiala clasica (in special pentru smoching-uri) si a jaketelor de smoking.

Facchinetti a fost desemnat director de creatie pentru tinutele feminine in 2004, ocupand aceasta pozitie timp de doua sezoane, pana cand si-a dat demisia din cauza unei dispute. Apoi, Frida Giannini, in varsta de 32 de ani, ce se ocupase pana atunci de crearea diverselor accesoriilor atat pentru barbati cat si pentru femei, devine director de creatie pentru intregul brand Gucci.
Diesel, fondat de Renzo Rosso in 1979, a devenit o companie internationala recunoscuta, creand jeansi, accesorii si vestimentatii casual atat pentru femei cat si pentru barbati.

Klein a primit foarte multe premii pentru contributia pe care a adus-o in moda: a castigat "Coty Award" in 1973, 1974 si 1975 (devenind cel mai tanar designer care a castigat acest premiu) si a fost desemnat designerul anului in cadrul "Fashion Designers of America Award" in 1982, 1983 si 1986 remarcandu-se prin creatiile sale atat pentru femei cat si pentru barbati.

De cele mai multe ori, trendurile si culorile ce se poarta intr-un sezon reprezinta inspiratia designerilor. Unele creatii (precum jachetele de smoking, clasicele costume pentru femei), au fost la moda atunci, dar si astazi sunt purtate de milioane de oameni, totul gratie simtului estetic al marilor designeri.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ce presupune procesul de optimizare a unui site￯
  • person

    "...impreuna putem realiza lucruri marete..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right