Fashion and Life-style Fest - Prezentare ziua 1

Fashion and Life-style Fest - Prezentare ziua 1
  calendar_month        
Marti, 16 noiembrie, The ARK

Ora 17:00 - Workshop cu tema: Life-style-ul sec XXI si Internetul
Invitati:

1. Dr. Florin Munteanu activeaza in prezent la Centrul pentru Studii Complexe, aflat sub patrimoniul UNESCO, care isi doreste sa uneasca abordarea academica cu cea pragmatica pentru a valorifica economic noile teorii, modele, concepte si notiuni furnizate de studiile si cercetarile efectuate in domeniul fenomenelor neliniare. In cadrul workshop-ului, Dr Munteanu va discuta despre "Contextul unei noi paradigme. Provocari pentru un nou stil de viata"

"AVANPREMIERE este un punct de plecare intr-o aventura fara precendent, o aventura in care Omul isi redimensioneaza Nevoile si Identitatea. Un joc al creativitatii in care densitatea Cunoasterii explodeaza intr-o noua Constiinta care, la randu-i, va impune un alt stil de viata, o alta expresie artistica." - Florin Munteanu

2. Gabriel Valsan, este specialist IT si va discuta despre ce inseamna cu adevarat o societate informationala, care sunt noile tendinte in Internet si ce este si cum poate fi folosita New Media.

"AVANPREMIERE incearca sa strapunga dincolo de viziunea actuala a Lumii, o viziune fragmentara, atomizata. Aduce laolalta abordari diferite, meserii diferite! Este creuzetul din care poate apare, spontan dar asteptat, Noul stil de viata, produs al unor Minti libere, conectate informational intr-un urias WWW." - Gabriel Valsan

3. Arh. Tudor Vlasceanu face parte din Unu la Unu, grupul care a reprezentat Romania in acest an la Bienala de Arhitectura de la Venetia. De-a lungul timpului a dezvoltat proiecte de arhitectura in Rotterdam, Berlin, Dubai sau Oslo.

"In cadrul festivalului Avanpremiere, Unu la Unu expune ipostaza post-ocupare (post occupancy) a proiectului 1:1, Exhibiting Space, care a reprezentat Romania la a 12 a Bienala de Arhitectura de la Venetia. Expozitia reprezinta atat o auto reflexie asupra proiectului, cat si o metoda sintetica de prezentare a ideii generatoare intr-o expozitie-concept. Astfel Unu la Unu se alatura familiei creative conturate in jurul evenimentului Avanpremiere."

4. Cerasella Craciun este Doctor in Arhitectura, specializarea Urbanism si Amenajarea Teritoriului si coordonator al Sectiei Peisagistica din Facultatea de Urbanism, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu Bucuresti, fiind implicata atat inprocesul de proiectare, cat si in procesul educational si de cercetare, in studii si proiecte europene in domeniul landscape-ului, urbanismului si al dezvoltarii urbane durabile. Adepta motto-ului ''creative by nature'', autoarea promoveaza ideea inovatoare a unui concept unitar, metabolic, al Spatiului Uman cu Mediul Natural si Antropic, Arhitectura si Orasul, vazute ca organisme vii in conexiune cu Planeta si Universul in acceptiune transdisciplinara.


Ora 19:00 - Vernisajul AVANPREMIERE Habitat & Complementary Arts
Invitati:

1. Arantxa Etcheverria este o artista de origine basca, aflata de trei ani in Romania. Desi a studiat scenografia in Franta, nu a activat foarte mult in acest domeniu. In Romania isi expune lucrarile la H'art Gallery, iar la AVANPREMIERE va aduce cateva piese ca un preview al expozitiei sale personale din 2011.

2. Unu la Unu este creatia unui grup de cinci tineri arhitecti, din care patru de origine romana si unul de origine italiana: Ciprian Rasoiu (1986, Brasov), Liviu Vasiu (1982, Targu Mures), Matei Vlasceanu (1986, Brasov), Tudor Vlasceanu (1981, Brasov) si Romina Grillo (Como, Italia, 1984). Formand cea mai tanara echipa dintre cele care au reprezentat vreodata Romania la Bienala de Arhitectura, cei cinci au lucrat, studiat si trait pana acum in Romania, Italia, Elvetia, Olanda, Belgia, Germania, Norvegia si Dubai.3. Giulian Dumitriu este absolvent al Academiei de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" si locuieste si lucreaza in prezent in capitala europeana a modei, la Milano. Giulian Dumitriu este prezent in expozitii personale si de grup la Bucuresti, Milano, Amsterdam, Paris si Toronto, iar lucrarile sale se regasesc in colectii particulare din Romania, Italia, Franta, Canada, Statele Unite si Elvetia.

4. Ana Andronic este nascuta pe 29 mai 1981 la Bucuresti si este absolventa a Liceului de Arta N.Tonitza si a Facultatii de Arte Plastice, sectia grafica. A participat la mai multe expozitii colective si personale, cele mai recente fiind anul trecut la Verde Cafe, Hotel Sofitel sau Baneasa City Center. Cele doua lucrari gigantice expuse la AVANPREMIERE sunt realizate digital si imprimate pe panza. Aceste lucrari sunt inspirate din mai multe prezentari de moda, in cadrul Fashion week, din toata lumea, 2009-2010. Fiecare personaj din lucrare este inspirat din creatia unei case de moda recunoscuta si relizat in stil propriu.

Va asteptam deci, pe 16 noiembrie, incepand cu ora 17:00 la The ARK, Calea Rahovei 196 A, Bucuresti.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Travestitul Naomi "canta" jazz
  • person

    "cu cat vom gandi mai rational cu atat vom fi mai liberi!voltaire"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right