Frumusete ecologica

Frumusete ecologica
  calendar_month        
Alege haine din materiale organice sau produse bio care au nevoie de putina intretinere. De preferat sunt hainele care se pot spala in apa rece, nu trebuie calcate sau nu trebuie stoarse automat.

De asemenea poti cumpara piese vestimentare ever-green care se pot purta sezon dupa sezon.

Cosmetice verzi

In mod ideal machiajul ar trebui sa fie cat mai putin sintetic, adica din plante crescute organic, cu parfumuri si conservanti naturali si pigmenti minerali pusi in mod etic.

Gandeste-te la ruj, daca-l pui pe buze sigur iti va ajunge si in gura. Asigura-te ca este unul facut din plante. Chiar daca sunt mai scumpe, foloseste pensulele pentru machiaj din par natural, de capra de exemplu.

Fardurile mai mate si mai putin intens colorate sunt, de regula, mai prietenoase cu mediul.Lacul de unghii contine formaldehida, toluen (care poate irita tractul respirator) si ftalati. Cauta lac de unghii fara miros si pe baza de apa, care desi contine chimicale nu le contine pe cele de mai sus.

Eco jeans

Crestera bumbacului organic ajuta pamantul sa respire mai usor fara sa fie incarcat de pesticide. Achizitionarea blugilor eco este asemanatoare cu achizitionarea unei masini hibrid.

Cei de la Levis au o divizie eco cu jeansi din bumbac organic, nasturi si fermoare reciclate si vopsea indigo naturala. Jeansi din bumbac turcesc si indian de obicei nu sunt tratati cu clor, desi vopseaua este sintetica.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

./././
  • person

    "a￯n incona￯tient, nimic nu ia sfa￯ra￯it, nimic nu trece, nimic nu se uita￯."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right