Hot & Chic - fashion rules

Hot & Chic - fashion rules
  calendar_month   update 03 Ian 2006, ora: 11:32      
Marile podiumuri sunt asaltate de nebunie artistica. Materiale din belsug, facturi extrem de diversificate, combinatii cromatice extravagante si interferente indraznete de stiluri... colectiile pret-a-porter imprumuta rafinamentul decadent al celor mai recente creatii Haute Couture.

Unul dintre detaliile specifice noilor tendinte din moda de ocazie, sunt manecile, avand forme si culori din cele mai variate. Pe langa maneca trei sferturi, clasica sau cea in forma de clopot, corifeii modei folosesc din plin asimetricul atat pentru maneci si decolteu cat si pentru partile inferioare ale pieselor vestimentare create.

Pentru a vedea toate modelele apasa aici :Daca insa sunteti nascute pentru a soca, atunci este cazul sa studiati colectiile de seara, semnate de casa de moda Ricci, acestea inspirand fast si somptuozitate. Chintesenta acestei tendinte, a opulentei luxoase, a devenit rochia aurie cu corset, brodata cu strasuri si fir auriu. Corsetul rigid sau aplicatiile de pene negre sau flori aurii dau un aer aristocratic oricarei tinute de seara, fie ea o rochie exravaganta sau un costum simplu si sobru.

Si daca suntem la capitolul costume simple si sobre, cred ca este timpul pentru "dezvrajirea" tinutei de seara. Este gresita asertiunea porivit careia numai o rochie complexa si incomoda este potrivita pentru receptii sau reuniunile cu lume buna. La fel de potrivit si atragator poat fi clasicul costum, alcatuit din pantaloni si sacou. Renato Balestra propune incantatoarele costume din atlas, pe care se regasesc diverse elemente aurii de decor, folosite cu mare atentie, si in care, clasicul se contopeste cu elemente ale stilului etno.

Christian Lacroix a prezentat criticilor un original cocktail alb-negru, decorand o rochie alba cu broderii negre si pene albe. Decoratiunile cu pene sunt din nou in voga, ca si voalul, foarte folosit, de altfel de catre Jean Paul Gaultier pe post de decoratiune capilara. Aceasta tendinta, care poate fi numita neo-romantism, revolutioneaza conceptul de tinuta de seara.

Accesoriile reprezinta elemente importante care definesc si caracterizeaza un ansamblu vestimentar de ocazie. De exemplu, haute-couturier-ul, Valentino, si-a decorat costumele din atlas cu roze imense, in culori contrastante. Aceleasi flori imense au fost aplicate pe rochii, care ar fi fost de-a dreptul puritane, daca decolteul acestora, croit in V, nu ar fi fost atat de adanc. Prin aceste creatii, Valentino isi face cunoscuta conceptia pivind sexualitatea misterioasa si erotismul distins, rafinat.

Brose in forma de flori au fost folosite si de catre Emanuel Ungaro. Decoratiunile gandite de acesta, au fost, ce-i drept, foarte variate... de la flori imense, realizate din materiale diferite ca textura si in forme haotice, pana la siraguri de floricele de camp, care impodobeau candva rochiile doamnelor din romanele lui Turgheniev.

Elie Saab este un alt designer care a incercat sa transpuna in moda de ocazie fragilitatea si rafinamentul, asociind atlasul cu blana si voalul cu pielea de sarpe. Pentru a da nastere unui asemenea eclectism, este nevoie nu numai de un bun gust iesit din comun, dar si de dorinta de a-l sfida, si mai ales, de abilitatea de a face acest lucru intr-o maniera impecabila.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Buna dimineata iubire
  • person

    "dragostea se castiga, respectul se merita....."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right