I love Manolo - Manolo Blahnik!

I love Manolo - Manolo Blahnik!
  calendar_month        
Manolo Blahnik este la ora actuala cel mai in voga creator de pantofi de la Hollywood. Grija fata de fiecare accesoriu, si design-ul inovator l-au adus pe Monolo Blahnik pe culmile succesului.

Primul magazin deschis de Blahnik, a fost cel situat in Londra, la inceputul anilor 1970.

Succesul inregistrat de cunoscutul creator, a fost amplificat pana la cote extreme am putea spune de binecunoscutul si mult apreciatul serial "Sex and the City". Este memorabila scena din serial, in care personajul principal, Carrie Bradshaw, dupa o cina la restaurantul SoHo, merge pe niste stradute laturalnice ale New York-ului, unde este acostata de un hot, caruia ii spune plina de nonsalanta: "Poti sa imi iei poseta Fendi, ceasul, inelul, dar te rog nu imi lua pantofii mei Manolo Blahnik".

Din nefericire insa pentru Carrie, hotul a facut tocmai ce ii ceruse sa nu faca si a fugit cu perechea ei preferata de sandale semnata Manolo Blahnik.

In parte datorita serialului Sex and the City si publicitatii de care acesta a avut parte, numele Manolo este sinonim cu pantofii de lux, ce au preturi care ating si 2000$-3000$ perechea.

Realizarea lui Manolo Blahnik este de apreciat, mai ales ca fiecare pereche de pantofi este atent creata de catre designer. Manolo lucreaza singur, fara ajutoare sau asistenti, imaginand fiecare linie de design si fiecare mic detaliu.

78490.jpg

78487.jpg





Nascut in Santa Cruz de la Palma. Din Insulele Canare, in 1942, Manolo Blahnik a fost adus pe plantatiile de banane ale tatalui sau de origine ceha. Impreuna cu sora sa mai mica, Evangelina, a primit o educatie mai mult in sanul familiei decat intr-un cadru institutionalizat.

Sperand ca Blahnik va deveni diplomat de cariera, parintii sai l-au inscris la Universitatea din Geneva pentru a studia dreptul si stiintele politice. Dupa un timp insa, Manolo s-a indreptat spre literatura si arhitectura. In 1965, Manolo a plecat din Geneva, indreptandu-se spre Paris, pentru a studia arta. Dupa cativa ani petrecuti la Paris, tatal lui Manolo i-a sugerat sa se mute la Londra pentru a-si perfectiona engleza, insa Manolo nu prea manifesta interes pentru aceasta activitate, dupa-amiezele fiind petrecute cu vizionarea filmelor.

Dupa o perioada in care a lucrat in cateva magazine de haine, Manolo si-a alcatuit un portofoliu cu care s-a prezentat in 1971 la New York. Ploma Paris, o prietena cunoscuta la Paris, i-a aranjat lui Manolo o intrevedere cu Diana Vreeland, editorul editiei americane a celebrei reviste Vogue.

Intors la Londra, Monolo a inceput sa creeze pantofi pentru barbati, in culori vii, asemanatori celor admirati in filmele vechi, destinati magazinelor Zapata. De asemenea, Blahnik a vizitat si fabricile de productie ale pantofilor, pentru a invata despre procesul de creare a acestora.

Blanik a imprumutat 2000 de lire sterline de la proprietarii magazinelor Zapata, pentru a-si deschide o afacere. Manolo a combinat pentru colectia sa o serie de elemente avantgardiste, precum si clasice, inspirate din filmele lui Visconti si Cocteau.

78489.jpg

78491.jpg

78488.jpg





Ca toti designerii cu adevarat talentati, Blahnik a imprimat chiar de la inceput carierei sale, o eticheta distincta. Mai mult decat atat, cand in anii 70 se purtat talpile groase la pantofi, Manolo a impus stilul stiletto, care de atunci a devenit clasic.

Procesul de creatie al pantofilor semnati Manolo Blahnik, debuteaza cu schitele realizate la casa lui in Bath, in biroul de la Londra sau in una din fabricile din nordul Italiei. Realizarea unei schite nu ii rapeste lui Manolo mai mult de trei minute. Apoi este creata o macheta, urmand ca produsul sa fie realizat in fabrica.

Tocul este foarte important pentru Monolo, precum si curbura pantofului. Rezultat al studiului de 20 de ani, Manolo creaza pantofi cu tocuri chiar si de 12 cm, dar care au o stabilitate impresionanta.

Aproape toate vedetele de la Hollywood sunt fane Manolo Blahnik, creatiile sale fiind premiate de nenumarate ori atat in cadrul expozitiilor cat in cadrul unor manifestari internationale.

Recomandari