Micul narcisist Marc Jacobs

Micul narcisist Marc Jacobs
  calendar_month        
Sezon dupa sezon, Marc Jacobs (nascut in New York in 1963) reuseste sa prezica exact ce vor sa poarte femeile de pe tot mapamondul, fie ca sunt mouse shoes, jachetele din denim in stilul Sergeant Pepper sau posetele accesoriazate cu catarame supradimensionate.

Adolescent fiind, Marc Jacobs a putut observa indeaproape oamenii frumosi ai cluburilor Mudd, Studio 54 si Hurrah. Azi, cea mai bogata sursa de inspiratie a designerului este multimea fetelor cool care-l inconjuara.

A absolvit cursurile Scolii de design Parson iar colectia de absolvire (1984), care cuprindea tricotaje colorate, i-a atras atentia lui Robert Duffy, un director care i-a ramas partener pana in ziua de astazi. Impreuna au lansat prima colectie Marc Jacobs in 1986, cu care au castigat un premiu in anul urmator.

In 1997 steau lui norocoasa a stralucit din nou, cand a fost numit director artisitic la Louis Vuitton. Designer-ul a repozitionat brandul pe linia ready-to-wear.

In 2001 a lansat primul lui parfum, Marc by Marc Jacobs
79736.jpg

In 2003 a lansat o colectie home&deco.

Colectiile lui fac referire la perioada dintre anii '40 si '80.

O poseta marc Jacobs costa intre 600 si 2000 $, iar o pereche de balerini incepe de la 160 $.

Are un tatuaj cu un personaj din desene animate, SpongeBob Square Pants iar pe incheietura mainii stangi cuvantul "PERFCECT"

Desinger-ul tine mult la imaginea lui, are un bronz perfect, un corp de invidiat, petrece doua ore pe zi la sala cu antrenorul personal si mananca sanatos.

Recomandari