Moda si produsele biologice

Moda si produsele biologice
  calendar_month        
A 4-a editie a "Ethical Fashon Show", a demonstrat inca o data angajamentul in materie de moda. Evenimentul a avut loc la Tapis Rouge, in Paris si a reunit aproape 80 de creatori veniti de pe cinci continente. Toti impartaseau aceleasi valori: sa creeze o moda care sa reespecte omul si mediul inconjurator.


Programul celor 4 zile a cuprins showroom-uri, conferinte si prezentari, pentru ca fiecare sa inteleaga conceptul de "moda etica"


Ethical Fashon Show a stabilit niste reguli de buna conduita. Protejaza obiceiurile vechi, pentru a le asigura perenitatea. Protejaza mediul folosind, cu prioritate, materiile prime si substantele naturale. Contribuie la punerea in practica a proiectelor sociale respectand conventiile Organizatiei Internationale a Muncii.


La aceasta editie au venit creatori din Mongolia, India, Nigeria, Peru, Canada, Indonezia, Brazilia etc. A fost o buna ocazie pentru ei sa-si prezinte colectiile cu manechine profesioniste, asigurandu-si astfel o piata de vanzare.


Acum 20 de ani, cumparai un palton si il purtai 5 ani. Astazi, preturile au scazut atat de mult, incat fiecare are 3 sau 4 paltoane in sifonier.


Creatorii modei etice va propun adesea articole unicat, confectionate manual, care cer multa munca, fara a fi insa produse de lux. Produsele finale sunt putin mai scumpe decat cele pe care le gasesti in marile magazine, dar cumparandu-le ajuti la protejarea mediului.


Comportamentul multor oameni a fost deja schimbat, ei isi dau seama de problemele ecologice, iar dezvoltarea durabila devine o reala preocupare pentru acestia. Aproape 30% din consumatori gandesc astfel si consuma "etic".


Exista doua feluri de public: cei carora le place, inainte de toate, produsul pe care-l propun acesti designeri (cota etica fiind un argument in plus), si cei pentru care calitatea muncii primeaza asupra pretului. Acest public este bine informat asupra consecintelor sociale si economice ale modei etice.


Produsele biologice contin substante fara adaosuri chimice. Bumbacul bio este un produs absolut natural. Cumparand asemenea haine, consumatorii stimuleaza producerea de fibre naturale.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Te Iubesc
  • person

    "iubirea este singura pasiune care se plateste cu o moneda fabricata de ea insasi... jertfa."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right