Muzeele pantofilor

Muzeele pantofilor
  calendar_month        
Daca esti la fel ca majoritatea femeilor si iubesti pantofii, atunci cu siguranta ti-ar placea sa vizitezi aceste patru muzee unde pantofi unicat sunt pusi acolo unde le este locul - pe un piedestal.

Germania: Muzeul German al Pantofilor


O selectie de peste 15 000 de pantofi impreuna cu unelte istorice ale mestesugului, si o reprezentare a costumelor internationale din cele mai vechi timpuri. O incursiune in istoria intelectuala si culturala a umanitatii.


Expozitia curenta: "Pentru ca suntem fete" Lumea fetelor din Africa, Asia si America Latina, reprezinta viata de zi cu zi a fetelor din Sahelzone Mali, din Indian Rajastan si a celor din Ecuadorian Anden. Expozitia poate fi vazuta pana in septembrie 2009.


80831.jpg

Canada: Muzeul Bata Shoe


Doisprezece mii de pantofi ocupa patru etaje de exponate din diferite culturi - de la sandalele antice egiptene la pantofii ornati chinezesti folositi pentru modelarea piciorului.


Expozitii curente: "Bound for glory: Incaltaminte pentru sporturile de iarna" pana in martie 2010, "Cronicile bogatiei: Comori de la Bata Shoe Museum" pana in octombrie 2009.
80832.jpg

Anglia: Muzeul Northampton


Galeriile muzeului detin 12 000 de pantofi remarcabili si artifacte pentru fabricarea lor colectate in ultimii 140 de ani. Printre exponate: o cizma facuta pentru un elefant si pantofi purtati de Elton John.


Evenimente curente: "Shoe Town Festival" pana in septembrie 2009, cu expozitii, arta, muzica, drama, workshopuri, vizitari si plimbari.
56214.jpg


Italia: Muzeul Ferragamo


Exponatele fac parte din colectia Ferragamo, si includ pantofi facuti pentru Marilyn Monroe si Katherine Hepburn. Sunt dispusi langa fotografii relevante, schite si articole.


Expozitia curenta: "Creativitatea in culori" - opera de arta a pantofilor lui Salvatore Ferragamo vorbeste prin culori.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Influenta lenjeriei de pat asupra somnului
  • person

    "sunt prea sarac sa cumpar un lucru ieftin."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right