New Fashion Zone

New Fashion Zone
  calendar_month        
Aseara, am avut ocazia sa asist la un eveniment cu totul special, care a avut loc in cel mai recent deschis centru comercial din Bucuresti, City Mall, eveniment denumit generic New Fashion Zone.

In sfarsit, se poate spune ca si Bucurestiul devine, incet-incet, o capitala a modei. Incepand de la conceptul fashion show-ului si terminand cu detaliile organizatorice, totul a fost bine pus la punct si inedit.

Ce reprezinta conceptul de New Fashion Zone? Din dorinta de a oferi si celor mai noi, dar foarte talentati designeri, un spatiu in nemiloasa industrie a modei, in care sa-si poata exprima gandurile materializate in piese vestimentare, a luat nastere un proiect prin care City Mall creaza spatii interactive, ale caror decor traverseaza liniile traditionale de design interior cunoscute pana acum de spatiile comerciale bucurestene. Datorita acestui proiect, colectiile lor devin accesibile si publicului larg.Iata cateva dintre argumentele celor care au pledat pentru New Fashion Zone:

Moda nu mai e de mult un moft, ci o fata vazuta, expansiva, sofisticata si extrem de relevanta a lumii in care traim.

Asa cum mitul poetului sarac si-a pierdut din actualitate, si designerul de moda trebuie sa stapaneasca tehnica unui fin balans intre arta si comercializarea propriilor creatii.

Avem nevoie de spatii adevarate care sa reflecte tendintele cele mai noi si mai indraznete din fashion-ul romanesc si care sa ofere o sansa autentica tinerilor designeri de moda din Romania. Intr-o atmosfera mentinuta cu maiestrie de Loredana Groza, tinerele talente romanesti din domeniul modei si-au prezentat colectiile vestimentare. Incantarea se putea citi pe fetele celor prezenti si entuziasmul in ochii creatorilor...

Va propun o scurta biografie a acestora:

78854.jpg

Smaranda Almasan are 23 de ani, este masterand la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca. A prezentat in cadrul evenimentului de la City Mall cea de-a treia colectie a sa, care poarta numele "Gri rece 13". A mai participat la Festivalul Studentesc de Moda - Craiova 2005, la Best Newcommers City Mall, Gala Wella 2005, la concursul pentru tineri designeri vestimentari din Japonia, Gifu, in anul 2005, unde a castigat Premiul Special. "Colectia "Gri rece 13" reprezinta un sample pentru un proiect mai mare, in curs de desfasurare. Uzez de notiunea de "working progress", astfel incat ideea si realizarea colectiei ofera doar o deschidere, iar definitivarea se va desfasura in perioada imediat urmatoare", spune creatoarea.

Iryna Katsel are 25 de ani, este masteranda la Universitatea Nationala de Arta si Design - sectia moda. Colectia ei de diploma s-a numit "La Lune" si a fost prezentata in cadrul show-ului de moda "Best Newcomers" la City Mall. Ea a facut costumele pentru piesa de teatru "O zi din viata lui N. Ceausescu", pentru care a primit premiul de scenografie costume la Festivalul de Teatru Contemporan din Brasov - 2006.

78855.jpg

Mircea Barbulescu a absolvit Kingston University Londra, cursurile de la Central St. Martins College of Art & Design, Universitatea de Arte Vizuale si Design din Cluj-Napoca. Este la a zecea colectie.

A participat de doua ori la Romanian Fashion Week (2004 si 2006). O definitie a stilului Mircea Barbulescu este: "feminin, foarte feminin, cat mai feminin."Istavan Cimpan are 31 de ani, este student in anul II la Universitatea de Arte si Design Cluj-Napoca. Este la a doua colectie, care poarta numele de "Urban Office". Colectia "Urban Office", prezentata la New Fashion Zone, "se formeaza ca un raspuns la o simpla intrebare: ce se ascunde in spatele biroului, ce tip de vestimentatie putem asocia tipului de barbat activ al secolului XXI, care trebuie sa arate impecabil la birou, iar pe strada sa fie in pas cu moda.

Intr-o societate in care a fi activ este o conditie absolut necesara, Istavan Cimpan propune un tip de vestimentatie care satisface cerintele si nevoile acestui "all day working".

Lena Criveanu este absolventa a sectiei de design vestimentar din cadrul Universitatii Nationale de Arta Bucuresti. Si-a facut ucenicia in moda in cadrul atelierului designer-ului Venera Arapu. Prima colectie, "First Spring", a fost prezentata in cadrul Galei UNICEF, la Muzeul National de Arta.

78856.jpg

A participat la Romanian Fashion Week 2006 cu o colectie inspirata din portul japonez. Cea mai recenta colectie se numeste "Fragile", primavara-vara 2007. Cat de fragil? "Fragil precum marama romaneasca", dezvaluie Lena Criveanu.

Anca Ciataras are 25 de ani. Este absolventa a Masteratului Universitatii Nationale de Arte Plastice Bucuresti, specializare Moda-Arte Vizuale. Colectia sa de debut este intitulata "Contrast". Ea se bazeaza pe o serie de contraste, realizate din punct de vedere conceptual, textural si al formelor. Elementele romantice se imbina cu stilul gotice, materiale pretioase contrasteaza cu cele simple, iar volumele sunt evidentiate prin contradictie cu o silueta fina.

Pentru mai multe poze din cadrul New Fashion Zone, click aici .

Fotografii realizate de: Dana Roteanu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cum se evapora sorii
  • person

    "el scrie jurnalul unui filosof mincinos. eu sunt amanta filosofului. a￯i nu am de ce sa￯ mint."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right