Pretul pantofilor couture

Pretul pantofilor couture
  calendar_month        
Evenimentul Paris Haute Couture lanseaza in fiecare an haine si accesorii fabuloase. Chit ca suntem in plina criza economica, unii designeri creeaza accesorii - adevarate opere de arta placate cu aur si incrustate cu cristale, pe care le pun la vanzare la preturi exorbitante.

Un astfel de accesoriu este si perechea de pantofi Dovima de 33.000 euro creata de Bruno Frisoni pentru show-ul couture Roger Vivier.

Pantofii sunt placati cu aur de 24 de karate, sunt incrustati cu pietre semi-pretioase, au piele de crocodil, diamante, matase si satin, toate imbinate extrem de gratios.

Pantofii Dovima cu tocuri de 11 cm au un detaliu aparte si anume o pasare impaiata vopsita in roz cu capul din aur si cristale.
Acesti pantofi fac parte dintr-o colectie numita One is Too de 6 creatii hand-made care pot fi facute la comanda pentru o perioada intre doua si trei luni. Preturile pornesc de la 10.000 euro si pot ajunge pana la 33.000.

Roger Vivier este cunoscut ca inventatorul pantofilor stiletto, iar printre clienti se aflau Elyzabeth Taylor si Ava Gardner. Pantofii care l-au facut faimos sunt cei purtati de Catherine Deneuve in filmul Belle de jour numiti Pilgrim shoe, niste pantofi cu barete. Designerul a murit in 1998, iar Bruno Frisoni este acum directorul creativ al casei Vivier.

Recomandari