Rochia de mireasa purtata de Charlene Wittstock, rezultatul a 2500 de ore de munca

Rochia de mireasa purtata de Charlene Wittstock, rezultatul a 2500 de ore de munca
  calendar_month        
Fosta campioana olimpica la inot, Charlene Wittstock a devenit printesa in ziua in care s-a casatorit cu Printul Albert al II-lea de Monaco. Cei doi si-au oficializat relatia in primul weekend al lunii iulie, in timpul unei ceremonii religioase care a avut loc la Palatul Regal din Monaco.

Dupa ce a participat la ceremonia civila, imbracata intr-o rochie semnata de Karl Lagerfeld , printesa a purtat la ceremonia religioasa o rochie Armani, cu perle si cristale Swarovski. Ceremonia religioasa dintre Printul Albert al II-lea si Printesa Charlene a avut loc pe 2 iulie.

Ceremonia religioasa

Ceremonia religioasa a fost oficiata la Palatul Regal din Monaco de catre Arhiepiscopului de Monaco, Bernard Barsi. Orchestra Filarmonica din Monaco si Corul Operei din Monte Carlo au asigurat muzica in timpul ceremoniei. La ceremonia religioasa a fost prezenta si soprana Pumeza Matshikiza, originara din tara natala a printesei Charlene, Africa de Sud. La ceremonia religioasa au paticipat peste 900 de invitati.


57060.jpgRochia de mireasa a printesei Charlene: pietre pretioase, cristale Swarovski, matase si 2500 de ore de munca

In ziua nuntii cu printul Albert de Monaco, printesa Charlene a purtat o rochie de mireasa creata de Armani. Rochia de mireasa a fost atractia principala a nuntii, cu o linie simpla si rafinata, cu doua trene. Rochia de mireasa a fost realizata din matase de culoare alb -perla, urmand linia corpului, cu o trena lunga. Detaliile incrucisate din fata si din spate au format o a doua trena, mai lunga, de 20 de metri.

Rochia a fost brodata cu ornamente florale realizate din pietre pretioase galbene, cristale Swarovski si perle. Pietrele pretioase au fost aplicate in partea din fata a rochiei si au mers pana la mijlocul trenei.

83177.jpg

Printesa a purtat si un voal lung, din tul de matase, prins discret in cocul impodobit cu o tiara vintage din diamante.

Rochia de mireasa a printesei Charlene a fost realizata manual, in 2500 de ore de munca. A fost impodobita cu 40 de mii de cristale Swarovski, 20 de mii de perle si 30 de mii de pietre pretioase in tonuri pale. Broderia rochiei a fost cusuta cu fir placat cu platina si a fost realizata in 700 de ore de munca. Pentru rochie s-au folosit 50 de metri de matase duchesse si 80 de metri de matase organza.

Pentru voal s-au folosit 20 de metri de tul din matase, iar broderia a necesitat 100 de ore de munca.

Buchet realizat de Armani

Tinuta miresei a fost completata de un buchet floral realizat de Armani si asamblat de designer-ii de la Palatul Regal din Monaco. Buchetul a fost realizat din frezii, orhidee si lacramioare, in tonuri discrete de alb. Forma de cascada a buchetului s-a potrivit de minune cu rochia fina a miresei.
Lacramioarele sunt si florile preferate ale printesei Charlene, care au si inspirat broderia de pe rochia de mireasa.

Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari