Rochii de zeita

Rochii de zeita
  calendar_month        
Daca vrei sa arati ca o zeita greceasca alege o rochie cu pliseuri pe care sa o accesorizezi cu bijuterii massive din aur. Rochia de inspiratie greceasca pune de-o parte tortura corsetului si lasa corpul sa respire lejer si sa se miste in voie.

Atena, Afrodita si celelalte zeite grecesti ne-au ajutat sa intelegem originea iubirii, arhitecturii si civilizatiei clasice. Nici modalitatea de a purta o bucata de material alb nu a trecut neobservata in istorie. Nu era foarte usor in Grecia Antica, nu aveau Gucci pe atunci. Totusi, metoda lor de a combina o bucata de material cu accesorii din aur s-a dovedit a fi un trend de durata.

80021.jpg


Maestra taieutrii in diagonala, Madeleine Vionnet a reinventat zeita greceasca si a facut cateva rochii inspirate din acest stil pentru care a folosit materialul fara nicio modestie.


80022.jpgIntreaga colectie a designerului milanez Alberta Ferretti, supranumita si regina sifonului, a fost inspirata din imaginea greco-romanilor. Aceasta a creat rochii toga, rochii mini de gladiator si drapaje grecesti. In loc de bijuteriile masive din aur s-a folosit din accesorii oxidate si cristale.

Forma rochiilor de inspiratie greceasca urmareste forma corpului fara a o sublinia foarte tare. Poti alege rochie cu un umar gol sau iti poti arata picioarele. Culoarea este importanta. Opteaza pentru nuante sterse care aduc a mare si a soare, dar si la bejurile cremoase.

Incalta-te cu sandale joase din piele cu baretute si alege, ca tip de coafura, buclele lejere.

Recomandari