Stilul pin-up: mereu provocator!

Stilul pin-up: mereu provocator!
  calendar_month        
Stilul pin-up a fost creat in anii 40 pentru femeia sexy, ultra-provocatoare fara sa fie vulgara. Cine este femeia pin-up si cum te poti transforma in ea? Citeste in continuare!

Cum a aparut stilul pin-up?

Femeia pin-up este aceea care pozeaza intr-o vestimentatie atragatoare sau sexy, iar posterul respectiv este apoi agatat pe perete. De aici vine expresia engleza de "pin-up girl", in traducere "fata infipta in perete".

56722.jpgVarsta de aur a pin-up-ului se situeaza in anii 1940 - 1950, in SUA. Prima utilizare a cuvantului este atestata in anul 1941, insa conceptul de pin-up a aparut mai devreme, la inceputul secolului, sub numele de "Gibson Girl" (numele creatorului stilului) si a variantelor sale asemanatoare: Pretty Girl, Varga Girl, Christy Girl. Si-au facut aparitia si primii "pin-up boys"!

82204.jpg
Femeie fatala, papusa, sex-simbol, pin-up girl este reprezentata de creatorii sai ca femeia ideala. Posterele cu pin-up girls au aparut pentru prima data in anii `70 in cabinele camionagiilor, iar in al Doilea Razboi Mondial pilotii le lipeau in carlingele avioanelor. Acum posterele pin-up sunt cautate de colectionari.

82206.jpg


Cum te imbraci in stilul pin-up?

In ultima vreme, moda, revistele si vedetele au readus in actualitate stilul pin-up. Unele vedete, cum este Dita von Teese, au facut din acest stil o marca personala. Iata cum sa fii si tu o pin-up girl!

Opteaza pentru o tunsoare in stilul anilor `40, care sa-ti puna in valoare trasaturile fetei. Coafura trebuie sa contina bucle, in general pe par scurt sau mediu.
82207.jpg


Machiajul specific anilor `40 subliniaza puternic sprancenele, genele si buzele. Sprancenele sunt bine arcuite si colorate cu dermatograful. Aplica gene false si da-te cu fard de pleoape in tonuri neutre. Un pic de blush in obraji, un ruj rosu pe buze si esti fardata in stilul pin-up!

Corsetele sunt o alegere clasica in stilul pin-up. Alege-ti corsetele cu grija, astfel incat sa nu-ti domine look-ul.

Poarta costume: orice de la costumul marinarilor pana la femeia country merge foarte bine. Cumpara piese vintage, cu croiala retro, pentru a arata cat mai autentica.82208.jpgLenjeria intima este si ea retro, cu talie inalta si brasiere intregi si burtiere.

Pantofii de pin-up sunt platformele open-toe. Nu uita ca rosul este o culoare seducatoare si foarte potrivita pentru pantofi.

Tatuajul nu trebuie sa-ti lipseasca pentru un look autentic de pin-up girl.

82205.jpg

Recomandari

Newsletter Ele.ro

ganduri aiurea
  • person

    "viata este plina de sfarsituri,dar fiecare dintre el devine un nou inceput..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right