Superstitii legate de pantofi

Superstitii legate de pantofi
  calendar_month        
Cine s-ar fi gandit vreodata ca pot exista superstitii legate de pantofi... Ei bine, ideea unor asemenea superstitii a fost lansata prin anii 1960, de June Swann (evident tot o femeie!).

Pantofii in Evul Mediu, se spune ca ar fi fost legati de ritualuri cam necurate.

In Scotia, o forma de divinatie era practicata de Holloween. In noaptea de Holloween, pantofii erau luati de varf si aruncati peste casa. Directia spre care se indrepta pantoful aruncat, indica drumul pe care urma sa calatoresti.

Pandantivele in forma de pantof, puse pe o bratara, se spune ca poarta noroc.

In Anglia, un obicei traditional este acela de a arunca cu un pantof in cineva care pleaca in vacanta, sau care are de facut un drum, pentru a-i purta noroc.

De asemenea tot in Anglia, proaspetilor insuratei le sunt agatati pantofi de masina, pentru a le aduce noroc. In alte culturi, regasim tocmai opusul : pentru a avea noroc, pantofii trebuie arsi, mai cu seama cei vechi sau cei care nu mai sunt purtati.

Enciclopedia Supertitiilor semnata de Hole, afirma ca nimic nou nu trebuie purtat atunci cand mergem la o inmormantare, in special pantofi.

In traditia indiana, daca un om simte ca a fost supus unui vraji, merge imediat si isi cumpara sau isi confectioneaza o pereche de pantofi pe care ii poarta doua saptamani.

In Germania, oamenii obisnuiau sa taie 6 cepe pe jumatate, puneau pe ele sare, si le depozitau in pod sau intr-o camera apropiata de cer, intr-o pereche de pantofi. Daca sarea pusa in cepele respective ramanea uscata, atunci insemna ca vremea va fi buna.

Oricat ar parea de ciudat, toate aceste superstitii sunt ancorate in folclorul diverselor culturi, iar unii oameni inca mai cred in ele, semn ca traditia ramane traditie intr-o lume in permanenta schimbare.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

In tacerea noptii
  • person

    "dragostea se castiga, respectul se merita....."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right