Unde isi gaseste inspiratia Elena Perseil?

Unde isi gaseste inspiratia Elena Perseil?
  calendar_month        
Te-ai intrebat vreodata unde isi gaseste inspiratia un designer?
Saptamana asta, Elena Perseil ne-a marturisit unde isi gaseste ea inspiratia pentru a crea mereu tinute uluitoare.

India, Parisul si strada

Gasesc sursele de inspiratie in viata, pe strada, ies mult la Paris unde studiez totul in jurul meu, ma uit la filme, ma inspira prietenele mele, calatoriile pe care le fac in care imi place sa remarc tot felul de stiluri interesante. India este una din destinatiile extrem de incarcate din punct de vedere cultural care m-a inspirat foarte mult.

Sunt mereu foarte atenta la detalii, culori, ma impregnez de atmosfera locului. Toate astea in timp se decanteaza si se transforma in haine. Sunt de asemenea importante trairile mele personale si cele ale prietenilor mei.

81748.jpg

81751.jpgIstoria modei

Studiind istoria modei am apreciat foarte mult curentul empire, rochiile stranse sub sani, apoi perioada antica, romana, cu multe drapaje caracteristice. M-a mai influentat expresionismul ca stare si cred ca se poate traduce si in ceea ce fac.

Piesele mele au o nota de mister, transmit un mesaj. In hainele mele femeile pot regasi placerea detaliului pe spate, desenele de pe tricouri, etc.

Arta vizuala ma inspira foarte mult; dintre curentele moderne imi plac minimalismul si simbolismul (apreciez operele lui Gustav Klimt si Joan Miro').

Expozitii

Imi place sa merg la expozitii. Ultima data am vizitat muzeul Luvru cu copiii mei. Am admirat cu mare placere arta baroca. Mi-au atras atentia ceramica, farfuriile somptuoase din aur argint, ceainicele, fructierele cu detalii senzationale, aurii, pictate manual. Mi-ar placea sa fac bijuterii detaliate, intr-un stil feminin romantic dar nu as adopta acest stil pentru toate hainele.

In creatiile mele exista si o zona masculina dar glamour, cu accesorii importante car sparg linia monotona. Imi place sa transform un look banal intr-unul surprinzator.

Calatoriile mi-au influentat enorm stilul. Eu calatoresc inca din anii '90, am facut scoala la Paris, am lucrat 10 ani in Franta si acolo m-am format. Sunt o fire dinamica, nu stau niciodata mult intr-un loc, chiar daca mai am si 2 copii pe care ii iau cu mine. Sunt mereu curioasa sa vad un loc nou. Dupa ce termin toate problemele aici, mi-am vazut prietenii, mi-am sfatuit clientele cat am putut, simt nevoia sa intru intr-un nou univers, sa schimb, sa ma incarc in alta parte. Prietenii mei din Franta sunt foarte diferiti intre ei, au preocupari diferite, tocmai pentru ca mie imi place sa combin chestii diferite. Brandul meu este, si din acest motiv, unul international.

Designerii pe care ii admir

Designerii pe care ii admir dintotdeauna sunt Jean Paul Gaultier pentru creatiile din anii '80 si pentru amuzamentul cu care a abordat moda de-a lungul timpului, John Galliano pentru baroc si Alexander Mcqueen, Viviene Westwood pentru longevitatea sa si stilul underground si rebel.

56598.jpg

81750.jpg81749.jpgSunt toti designeri pasionati si indragostiti de meseria lor iar eu le admir stilul, calitatea si coerenta brand-urilor lor. Au ramas cunoscute de-a lungul anilor dar nu au adoptat acel bling bling pe care l-au imbratisat multe alte case. Au ramas tipici nediluandu-se intr-un comercial cuminte cum s-a intamplat la Dior si Chanel.
Brand-ul Vuitton si-a mai revenit, propunand acum forme mai indraznete. Devenise intr-un timp foarte comercial si vindea doar un brand, fara design in interior.

Cateodata vad direct ceea ce vreau sa creez. Intai cumpar materialele si stiu exact ce vreau sa fac cu ele. Cand ajung sa croiesc si sa probez hainele mai schimb pentru ca toate ideile pot evolua. De unele sunt foarte sigura dar pentru altele, chiar daca nu am modelul clar stabilit si materialul, stiu ca trebuie sa fac ceva anume.

Adreseaza o intrebare Elena Perseil in zona comentarii articol!

www.elenaperseil.com

Sursa: Elena Perseil

Recomandari