Yamamoto prefera negru

Yamamoto prefera negru
  calendar_month        
Faimos pentru siluetele abstracte, pantofii josi si loialitatea extrema pentru culoarea negru, Yohji Yamamoto este unul dintre cei mai importanti si influenti designeri care lucreaza in ziua de astazi.

Piesele vestimentare semnate Yamamoto combina rigoarea intelectualilor cu romantismul care-ti ia rasuflarea.

Nascut in Japonia in 1943, Yamamoto a studiat initial dreptul, pentru a o multumi pe mama sa, dar mai apoi si-a luat licenta si in fashion la Bunka. Tocmai in 1971 designerul si-a stabilit propriul brand, primul show de moda l-a avut in Tokyo in 1977 iar debutul parizian l-a avut in 1981.

Modelele imbracate de Yamamoto poarta machiaj alb, outfit-uri negre asimetrice si supradimensioante si sunt denumite Hiroshima Chic.

Yamamoto are in prezent 333 de magazine in toata lumea, o colaborare fructuoasa cu Adidas, 5 parfumuri si colectii casual pentru barbati si femei.Designerul are centura neagra in karate si este managerul Asociatiei Mondiale de Karate.

Yamamoto are si o linie de produse pentru casa precum asternuturi de pat, halate de baie facute din materiale ce contin fibre naturale, hidroscopice si care absorb bine apa.

A facut costumele pentru piesa de opera Tristan si Izolda.

79686.jpgCreatiile lui sunt purtate si de alti designeri cum ar fi Donna Karan.

Outfit-urile Yamamoto nu sunt sexy sau trendy in mod conventional si sunt destinate clinetilor care apreciaza romantismul si istoria modei.

Colectia de primavara a designerului este imbibata de negru, dar combinat cu piele intr-un argintiu metalic, jerseuri cu printuri florale si dragoni. Rochiile sunt asimetrice si poetice si sunt completate de o jacheta purtata doar pe un umar sau atarnate pe spate.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Craciunul cu bucate romanesti
  • person

    "o femeie trebuie sa fie bucatareaza in bucatarie, doamna in salon si finalul il stiti voi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right