Cauzele albirii timpurii a parului

Cauzele albirii timpurii a parului
  calendar_month        
Albirea parului la tinerete este o problema observata adesea in zilele noastre. Ea nu ii ocoleste nici chiar pe tinerii de 20 ani. Climatul, ereditatea si calitatea vietii duc la grizonarea parului. Iata care sunt cauzele si solutiile acestei probleme!

Modul de viata

Multi oameni se spala pe cap in fiecare zi, lucru care nu e foarte benefic pentru parul lor. Chimicalele dure fac parul vulnerabil la albire. Acest efect poate fi contracarat prin folosirea unui sampon bland si prin spalarea mai rara a parului.

De asemenea, tratamentele frecvente, vopsirea, permanentarea si intinderea parului pot duce la grizonarea sa, caci supun parul unui stres constant.

Limiteaza folosirea uscatoarelor de par si a altor unele pentru ingrijirea si aranjarea parului , pentru a evita orice stres nenecesar asupra firului si radacinilor. Aplica ulei de masline de doua ori pe saptamana si fa-ti masaj la scalp pentru a imbunatati circulatia si pentru a incuraja cresterea sanatoasa a parului.

Stresul

S-a demonstrat ca stresul si tensiunile sunt cauzele principale ale grizonarii premature. Stresul poate proveni de oriunde (casa, scoala, job), insa are acelasi rezultat: deteriorarea si albirea parului inainte de vreme.

Dieta si sanatatea

O dieta nesanatoasa poate duce la albirea timpurie: carentele de vitamina B12, zinc si cupru sunt adesea vinovate. Unii oameni pot fi insa predispusi la albire deoarece au o problema de sanatate, precum hipertiroidia.

Grizonarea prematura a parului este deci o chestiune ce poate fi, in mare masura, prevenita. Totul e sa fii atenta la modul de viata, sa eviti stresul si sa mananci sanatos.

Recomandari