Ce tunsoare iti pune in valoare fata?

Ce tunsoare iti pune in valoare fata?
  calendar_month        
Ai fata rotunda, triunghiulara sau patrata?


Ce tunsori si coafuri ti se vor potrivi mai bine si te vor pune in valoare?


Iata sfaturile specialistilor!81053.jpg

Fata rotunda

Tunsorile scurte care te avantajeaza sunt cele baietesti, tip bob, in scari, cu parul lasat un pic mai lung in dreptul urechilor pentru a-ti incadra frumos fata.

Coafurile lungi alungesc fata si sunt extrem de recomandate pentru chipul rotund.

In ambele cazuri, lung sau scurt, daca vrei volum pe par, fa-o in sus, nu in partile laterale, caci risti sa-ti faci un cap imens!


81056.jpg
Fata triunghiulara

Acest tip de fata prezinta frunte lata si inalta si trebuie sa fie imbracata cu o coafura scurta lipsita de volum, cu par filat. Mizeaza pe o coafura care iti va acoperi gatul!

Pentru parul lung se recomanda imbracarea fruntii cu cateva suvite, avandu-se grija sa nu existe volum in dreptul tamplelor, ci mai jos, in jurul gatului.56312.jpg
Fata patrata

Tunsorile scurte nu prea le sunt recomandate chipurilor patratoase, caci dau senzatia de duritate. Daca totusi iti doresti o astfel de tunsoare, evita tipul "a la garconne" si preferale pe cele ondulate, cu breton si chica, care-ti vor indulci un pic aspectul.

In ceea ce priveste parul lung, ideea e sa creezi o aranjare spectaculoasa, care sa "sparga" simetria ta naturala.


81055.jpgFata in forma de triunghi inversat

Fata trapez sau triunghi inversat este mica la nivelul fruntii si larga la nivelul maxilarelor. Pentru a reechilibra volumele, tunsoarea scurta va trebui sa fie voluminoasa, zburlita in partea superioara si in jurul tamplelor.

Tunsorile lungi vor respecta tot aceasta regula a volumelor superioare, care nu vor ingreuna partea inferioara a fetei.


81057.jpg

Fruntea mare

Pentru a scapa de fruntea mare exista o singura regula, indiferent daca ai o coafura scurta sau una lunga: acoperirea ei! Asadar, fie ca o acoperi cu cateva suvite pe diagonala, fie ca preferi bretonul, fruntea mare trebuie accesorizata! Daca ai parul lung, evita cocurile si coada de cal care trag parul pe spate si iti dezvaluie sectiunea frontala.


81054.jpg

Fruntea mica

Daca ai o frunte mica, atunci ai nevoie de lumina! Deoarece e minoritara in ansamblul fetei, fruntea trebuie lasata descoperita. Asadar: frunte degajata, fara breton, parul dat pe spate, tample degajate, volum in inaltime pentru a da impresia de o frunte mai inalta.
81058.jpg


Porti ochelari

Ochelarii acopera deja tamplele, asadar trebuie sa eviti coafurile care au si ele acelasi efect. Fruntea trebuie sa fie de asemenea degajata pentru ca fata sa poata respira. Nu sunt recomandate tunsorile lungi.

Nu uita ca ochelarii si coafura au ceva in comun: sunt accesorii ale fetei, careia ii confera personalitate. Cele doua trebuie deci sa nu fie discordante, ci sa se ajute una pe cealalta.Recomandari

Newsletter Ele.ro

adfdas
  • person

    ""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right