Coafuri 2013: 5 idei de cocuri clasice pe care sa le incerci

Coafuri 2013: 5 idei de cocuri clasice pe care sa le incerci
  calendar_month        
Dupa coafurile bufante cu aer retro, anul acesta vor vedea o revenire in preferintele hairstylistilor a coafurilor clasice, in special a cocurilor foarte elegante si rafinate.

Cocurile clasice au avantajul de a putea fi transformate foarte usor in coafuri actuale. O bucla in plus, o asezare moderna a cocului sau o rasucire usor altfel a suvitelor de par este suficient pentru a da o reinterpretare proprie cocurilor clasice.


Iata 5 idei de coafuri fabuloase cu cocuri clasice pe care ti le poti face in orice moment al zilei.

Autor: Laura Galan

86675.jpg


1. Topknot
Topknot-ul a fost senzatia toamnei trecute in materie de coafuri. Chiar daca pare dezordonat si facut la repezeala, topknotul este la baza un coc clasic, reinterpretat intr-o maniera moderna. Topknotul are origini asiatice. Pe vremuri, samuraii isi purtau parul prins intr-un "chonmage", un coc facut in varful capului.

De vreme ce razboinicii proveneau din clase sociale inalte, "chonmage"-ul a devenit rapid un simbol al regalitatii. De-a lungul timpului, cocul clasic al samuraiul a suferit o multime de schimbari, astazi fiind cunoscut drept "topknot".

Nu este coc care se realizeaza mai simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti tapezi tot parul si sa-l prinzi intr-o coada in varful capului. Roteste parul pana obtii un coc si fixeaza-l cu multe agrafe.86676.jpg


2. Coc chestnut
Cocul chestnut arata senzational, este feminin si iti confera o aura jucausa. Astazi, el arata cam asa cum il vezi in imagine, insa la inceput, prin anii `20, era mult mai infoiat si mai mare.

Practic, era un coc fals, lunguiet, rotit spre interior. Pentru a-l realiza, tot ce trebuie sa faci este sa-ti prinzi o coada de cal in crestet. Tapeaza bine fiecare suvita de par din coada, apoi periaza parul pentru a elimina firele incalcite.

Prinde varfurile intre degete si roteste-le spre interior pana obtii cocul clasic. Fixeaza-l cu agrafe.86677.jpg


3. Coc intr-o parte
Cocul intr-o parte este emblematic pentru anii `40. Desigur, pe atunci arata putin altfel, era mult mai mic si mai ascuns.

Astazi, acel coc clasic se poarta in zeci de moduri: mai sus, mai jos, mai voluminos sau mai micut. Fa-ti carare mult intr-o parte si onduleaza-ti parul pana la jumatatea lungimii.

Tapeaza-l usor, apoi adu-l pe un umar si rasuceste-l dupa bunul tau plac pana obtii cocul dorit.58141.jpg


4. Coc din 3 parti
Daca vrei sa obtii un look clasic, dar in acelasi timp sofisticat si elegant, iti recomandam cocul din 3 parti. Se realizeaza foarte simplu si il poti purta in orice moment al zilei. In primul rand, prinde parul in varful capului intr-un coc, deoarece te vei ocupa mai tarziu de el.

Onduleaza restul parului si imparte-l in 2 sectiuni egale, ca pentru clasicele codite de scolarita.

Rasuceste concomitent ambele sectiuni, apoi trece-le una peste cealalta pana obtii un coc chic. Fixeaza cocul cu agrafe. Acum desfa cocul facut initial si onduleaza parul. Ia cate o suvita de par si fixeaz-o in coc, pentru un aspect usor dezordonat.

86678.jpg


5. Coc orizontal
Un al model de coc clasic este cocul orizontal. Acesta este mai degraba un coc fals, insa arata superb, mai ales daca ai nevoie de o coafura pentru un eveniment special.

Tot ce trebuie sa faci este sa-ti tapezi si sa rasucesti varfurile de jos in sus. Fixeaza cu agrafe fiecare suvita.

Este posibil sa nu-ti iasa din prima aceasta coafura, insa continua sa perseverezi. La final, poti adauga mici accesorii de par, pentru un look si mai cochet.

Recomandari