Coafuri elegante usor de realizat acasa

Coafuri elegante usor de realizat acasa
  calendar_month        
Vizita la salonul de coafură poate fi un moment de răsfăț atât pentru tine, cât și pentru părul tău. Însă ce faci când, din diverse motive – job, copii, evenimente stabilite din scurt, sărbători – nu poți ajunge la coafor pentru a-ți aranja părul? Nicio problemă – descoperă în continuare câteva coafuri elegante pe care le poți realiza foarte ușor acasă!

Buclele sunt extrem de versatile, dar și extrem de ușor de realizat acasă! Ai la dispoziție diverse opțiuni pentru a obține bucle lejere, elegante:

- cu ondulatorul: secționează-ți părul în două părți (o parte sus, o parte jos), alege o șuviță de 5-10 cm pe care să o rotești în jurul elementului cilindric, așteaptă 10 secunde, apoi elibereaz-o;

- cu placa de păr: secționează-ți părul în două părți (o parte sus, o parte jos), alege o șuviță de 10 cm și, ținând placa cu vârful în jos, introdu șuvița în placă, apoi închide placa cât mai aproape de rădăcina șuviței și, apucând vârful plăcii, rotește-o la 360 de grade și trage-o ușor, în jos, spre vârfuri, apoi eliberează șuvița;

- fără aparate pe bază de căldură: o modalitate tot mai populară – alege opțiunea potrivită pentru tine: cu cordonul, cu împletituri, cu bigudiuri.

În schimb, pentru persoanele cu părul ondulat sau șuvițele rebele, părul îndreptat cu placa este o soluție rapidă și ușor de realizat acasă! Îți poți îndrepta părul simplu, pentru un look elegant, sau te poți folosi de diverse produse de styling sau de accesorii pentru a-l aranja. Folosește-te de eșarfe sau bentițe pentru a-ți ține părul departe de față. De asemenea, poți utiliza agrafe ascunde pentru a prinde părul după ureche.

Poate le consideri o coafură practică, însă și împletiturile pot fi extrem de versatile și, mai ales, o soluție rapidă pentru o coafură elegantă. Poți găsi numeroase tutoriale pe net pentru împletituri potrivite oricărei lungimi de păr: de la cele clasice la împletituri franceze, tip fishtail, în cascadă, laterale. De asemenea, poți crea și coronițe sau îți poți face o coadă de cal împletită. Desigur, și acestea pot fi accesorizate cu bentițe, agrafe sau chiar floricele discrete.

Nu în ultimul rând, poți opta pentru cocuri. Aici poți merge pe o opțiune sigură, utilizând un burete pentru coc – nu uita, alege unul într-o nuanță cât mai asemănătoare cu cea a părului tău. Însă poți face și alte experimente urmărind diverse tutoriale online – te poți folosi de împletituri și pentru a crea diverse modele de cocuri.

Iar pentru a te bucura de o coafură perfectă realizată de tine, care să reziste cât mai mult timp, asigură-te că îți pregătești părul în mod corespunzător. Urmează sfaturile următoare:

- răsfață-ți părul cu produsele de îngrijire preferate: spală-l bine cu șamponul și aplică apoi balsamul și/sau masca preferate;

- clătirea părului este extrem de importantă, în special dacă aplici și balsam sau mască – asigură-te că îți clătești bine părul, ideal cu apă călduță; altfel, părul va fi greoi și se va simți îmbâcsit, fiind greu de coafat;

- dacă utilizezi aparate de coafare a părului pe bază de căldură, aplică produse de păr pentru protecție termică;

- usucă bine părul înainte de a începe procesul de coafare (în special dacă folosești aparate de coafare pe bază de căldură);

- pieptănă foarte bine părul și descurcă orice nod, cât de mic, pentru a nu avea probleme în timpul coafării;

- asigură-te că ai la îndemână tot ce îți trebuie pentru coafura dorită, de la aparate la perii, accesorii sau produse de styling.

Cu atenție și răbdare, îți poți aranja rapid părul chiar tu, acasă, astfel încât să obții o coafură simplă, dar elegantă. Alege coafura dorită, informează-te și pregătește-te corespunzător înainte, pentru ca totul să iasă cum trebuie. Și nu uita – cu bucle lejere, nu vei da greș niciodată!

Recomandari