Cu ce te ajuta un hair stylist

Cu ce te ajuta un hair stylist
  calendar_month        
Unele femei evita saloanele de coafura. Pe de o parte este impresia de cheltuire inutila a unei sume mai mari decat cea rezervata pentru a obtine aceleasi rezultate prin eforturi proprii, acasa singure sau ajutate de cate o prietena, iar pe de alta parte este lipsa de timp, considerandu-se prea lungi etapele realizarii unei operatii de catre profesionisti.

De exemplu, de ce sa pierdem de doua ori mai mult timp cu o decolorare slaba in prealabilul unei vopsiri si apoi sa coloram parul cand sunt produse pe piata care ne "garanteaza" culoarea dorita pe par dintr-o singura aplicare?
Raspunsul la aceasta intrebare nu tocmai banala il poate da numai un specialist, care va poate spune care si cat din pigmentii pe care ii contine firul dumneavoastra nu trebuie sa se regaseasca in noua culoare si de aceea se efectueaza intai procedeul de "decapare", adica de indepartare a acelor pigmenti nedoriti din interiorul parului. Astfel culoarea aplicata in a doua faza va avea nuanta si intensitatea dorita, plus durabilitate, adica nu va "vira" in alta culoare datorita pigmentarii gresite, dupa un timp relativ scurt si cateva spalari.

Va voi explica in continuare de ce trebuie sa mergem intr-un salon de coafura macar o data pe sezon:
Primul motiv este linia tunsorii - coafurii noastre, linie care trebuie sa se armonizeze cu fizionomia noastra, culoarea ochilor, a tenului, dar si cu tipul de personalitate, cu firea mai sportiva, mai clasica sau mai excentrica pe care o avem, deci caracterul nostru. Parul creste in jur de 1 cm pe luna, deci cam in fiecare sezon linia parului nostru trebuie ajustata pentru a ne "sta bine". Asta nu inseamna neaparat un tuns care sa-i reduca mult lungimea, in anumite portiuni se poate limita totul doar la taierea varfurilor degradate-despicate, pe alte portiuni putandu-se merge pe un procedeu de filare a parului, pastrandu-i lungimea dar conferindu-i un plus de volum.

Motivul urmator este culoarea, care chiar aplicata la intervale juste, poate suferi modificari sau noi ne putem dori o reimprospatare a look-ului nostru, printr-o alta culoare sau nuanta, prin vosirea numai a unor portiuni sau a suvitelor, astfel incat rezultatul sa fie diferit de aspectul cu care eram obisnuite si-n ton cu moda. Aceste ajustari permanente ne mentin atat tonusul ridicat cat si aspectul mereu tanar si luminos, insa realizate "in casa" au toate sansele sa esueze datorita lipsei noastre de indemanare si experienta in lucrul cu vopseaua si parul.

Un alt motiv este gasirea modului de aranjare a parului nostru, cu propriile caracteristici astfel incat sa ne fie usor sa-l rearanjam si singure, dar sa fie modern. Aici stilistul ne poate invata cum sa obtinem un par intins corect, fara sa-l degradam, cum sa realizam o coafura care lasa impresia de "miscare" sau cum sa obtinem o stilizare cat mai glamour. Acest motiv este aflarea noilor trend-uri si incercarea unei noi coafuri, unui alt mod de aranjare a parului fata de cel cu care am intrat in salon. Daca pana azi ne-am obisnuit sa fim cu parul perfect indreptat, cu ajutorul periei si placii de intins, e bine ca un stilist sa ne reajusteze imaginea realizandu-ne o coafura cu un aspect mai liber, pana la cel total rebel, stil "gipsy", cu multe onduleuri. Depinde de noi cat de departe vrem sa mergem cu o schimbare. Daca iar suntem obisnuite cu o comuna "coada de cal", sau un coc spaniol, la baza gatului, hair-stilistul ne poate crea un breton si o tunsoare usor asimetrica, care se "aseaza" foarte usor fara multa pricepere si ne poate permite sa purtam mai mult parul liber.Am spus cateva motive care ne aduc in saloanele de coafura, dar ele sunt mult mai multe, incluzand tratamente care se pot aplica impotriva unor probleme ale parului, utilizarea unor "extensions" pentru obtinerea de volum sau/si lungime in cazul persoanelor carora le lipsesc, invatarea modurilor de aranjare aparului care nu-l agreseaza si continua cautare a look-ului potrivit pentru momentele speciale.

Recomandari