Cum alegi placa de par - 3 sfaturi

Cum alegi placa de par - 3 sfaturi
  calendar_month        
Alegerea plăcii de păr Babyliss sau a oricărei alte plăci poate să fie o adevărată provocare. Există pe piață o varietate de modele, așa că nu este greu de înțeles de ce acest proces poate să fie unul destul de dificil. Cu sfaturile potrivite, însă, vei observa că alegerea devine mai ușoară. În rândurile care urmează îți povestim tot ce trebuie să știi despre procesul de a îți alege placa de păr.

Orice femeie își dorește să aibă părul aranjat și să aibă o coafură perfectă, iar placa de păr Babyliss sau de la oricare alt brand îți poate fi de un real ajutor, în acest sens, dacă vrei să îți îndrepți sau să îți ondulezi părul.

Dacă este prima dată când faci o astfel de alegere sau dacă vrei să îți schimbi placa de păr veche cu una nouă, mai bună, și vrei să știi exact ce pași ai de urmat pentru o alegere perfectă, te invităm să citești materialul de față.

1. Pornește prin a identifica tipul tău de păr

Înainte de a trece la criteriile propriu-zise, ce se referă la alegerea plăcii de păr Babylis sau orice altă placă de păr, trebuie să știi ce fel de tip de păr ai, în cazul în care nu știi deja acest lucru.

Află că există patru categorii, și anume păr creț, păr drept, păr buclat și păr ondulat. Este extrem de important să identifici exact ce tip de păr ai pentru că nevoile de îngrijire și de coafură sunt diferite.

Spre exemplu, în cazul în care ai păr creț sau buclat, ți se potrivește un anumit tip de placă și care funcționează cu o temperatură mai scăzută, dacă ai părul ondulat, vei avea nevoie de o placă ce utilizează temperatură medie, iar dacă ai părul drept, vei avea nevoie de o placă ce folosește o temperatură mai înaltă.

2. Alege cu grijă materialul

Următorul pas este acela de a alege materialul. Te sfătuim să îi acorzi o mare atenție deoarece materialul atinge în mod direct părul tău și este extrem de important ca acestea să fie unul de bună calitate pentru a nu-ți deteriora părul. Cele mai obișnuite materiale din care sunt confecționate plăcile de păr Babyliss, dar și alte plăci de păr, sunt titanul, ceramica și turmalina și îți vom spune imediat care sunt caracteristicile fiecăreia. Plăcile de păr Babyliss sau orice alte plăci de păr care sunt confecționate din turmalină, fac părul mai strălucitor pentru că folosesc ioni, ceea ce înseamnă că electrizarea părului va fi diminuată, plăcile de păr confecționate din ceramică sunt indicate pentru o coafură zilnică, iar plăcile de păr din titan se încălzesc mai repede și sunt și cele mai rezistente în timp. Alege-le pe cele care se potrivesc nevoilor tale.3. Fii atentă la temperatură

Așa cum spuneam și în rândurile de mai sus, în funcție de tipul tău de păr, vei avea nevoie de o anumită temperatură la care să te coafezi, așa că este bine să ai în vedere și criteriul temperatură atunci când alegi placa de păr. Experții recomandă să te îndrepți către o placă de păr Babyliss sau orice altă altfel de placă ce este dotată cu reglaj de temperatură deoarece, în cazul în care alegi o placă ce are o temperatură mult prea ridicată, părul tău se poate deteriora, dar și în funcție durata în timp. De asemenea, trebuie să fii atentă și la tipul de fir de păr pe care îl ai. Spre exemplu, pentru firul de păr gros, temperatura pe care experții o recomandă este de aproximativ 200 °C, pentru firul de păr fragil și subțire, cel mai bine este să te coafezi la o temperatură de aproape 150 °C, iar pentru firul de păr normal, este în regulă dacă setezi placa de păr la o temperatură de 180 °C.

Acum, că știi mai multe despre cum îți poți alege placa de păr, nu îți rămâne decât să o cumperi și să te bucuri de ea.


Recomandari