Gras mixt sau uscat?

Gras mixt sau uscat?
  calendar_month   update 22 Iun 2003, ora: 16:56      
Parul gras
Spalate si iar spalate, firele de par se lipesc unele de altele, parul ramane lucios si, pe masura ce-l spalati, se ingrasa? Da, aveti parul gras, sebumul e o substanta grasa produsa de glandele sebacee si e indispensabil protectiei parului si daca este produs in surplus, acest sebum face parul tern si greu. Ereditatea, hormonii, cateodata alimentatia si mediul in care lucrati pot spori tendinta de ingrasare a pielii. Nu o vom repeta niciodata destul: o alimentatie echilibrata, un mod de viata sanatos cu sedinte de activitate fizica amelioreaza adesea aspectele exterioare bolnave

Nu masati prea mult pielea capului, pentru a nu activa glandele sebacee; la dus, in momentul samponarii, masati usor fara a freca si clatiti bine; un balsam poate fi utilizat, daca e indicat pentru parul gras.
Puteti sa va spalati parul zilnic, dar asigurati-va ca produsele folosite sunt indicate pentru parul gras si ca ele nu sunt foarte dure.
Daca va hotarati sa va vopsiti, poate veti vedea ca parul vostru devine mai putin gras, din moment ce vopseaua usuca un pic parul; aveti grija de voi si veti vedea ca sanatatea se reflecta in piele si in par.


Parul mixt
Da, e posibil sa aveti par uscat si gras in acelasi timp; ca si fata, parul poate fi si el mixt: e gras la radacina si devine mai uscat catre varfuri. Parul mixt e destul de dificil de tratat. Poate fi utilizat un sampon pentru parul gras, aplicat si facut sa produca spuma doar la radacina parului.

Un revitalizant pentru parul uscat nu va fi aplicat decat pe varfuri si e recomandat sa fie lasat sa actioneze cca 10 minute.
Revitalizantul trebuie mereu sa fie bine clatit, pentru a nu lasa nici o urma.

Emulsiile concepute special pentru varfurile uscate pot fi eficace; trebuie aplicate corect la varfuri, fara a pieptana parul, pentru a nu intinde produsul si la radacina.
Taierea regulata a varfurilor e o regula care se aplica tuturor tipurilor de par.


Parul uscat
Fiindca se rupe usor, e tern si aspru, parul uscat e dificil de coafat. E totusi mult mai rezistent decat parul gras. Faptul ca parul e uscat se datoreaza unei productii insuficiente de sebum. Aceasta deficienta poate tine de constitutia insasi a parului, de cele mai multe ori ea rezultand din cauza mai multor factori:

? Sampoane prea detergente care agreseaza natura parului
?Tratamente chimice: decolorarea, solutiile pentru permanente si intinderea parului pe care acesta o suporta cu greu ...
?Coafatul la caldura excesiva
?Expunerea prelungita sau constanta la soare, la apa, mai ales la cea din piscina, care contine clor
? Coafurile care traumatizeaza parul si care sunt purtate toata ziua (coada de cal)
? Luarea de medicamente cum sunt antibioticele, o perioada de convalescenta


Puteti stimula productia de sebum fara a face excese

? Utilizati produse coafante delicate si adaptate tipului vostru de par
? Dupa samponare, aplicati pe pielea capului un ulei hranitor, masand timp de 5-10 minute
? Aplicati apoi un revitalizant pe care-l lasati sa actioneze 15 minute, apoi clatiti bine (puteti, de asemenea, sa refaceti o samponare si sa clatiti)
? Dupa un tratament chimic, faceti un tratament pentru par uscat in salonul de coafura sau acasa.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Tricotajele
  • person

    "cea mai frumoasa culoare din lume este cea care ti se potriveste - coco chanel"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right