Parul alb la coafor

Parul alb la coafor
  calendar_month   update 22 Iun 2003, ora: 17:18      
Culoarea parului e determinata genetic. Melanina e pigmentul care da culoare pielii, dar si parului. Parul devine gri, apoi alb, cand productia de melanocite se diminueaza sau se opreste.

Inceputul variaza de la o persoana la alta, dar incepe cel mai adesea de la 40 de ani. Aceasta albire incepe de la tample pentru a progresa catre interiorul capului. Se relateaza cazuri exceptionale de albire a parului datorate unui soc emotional foarte puternic. Puteti sa recurgeti la o vopsire pentru a ascunde parul gri sau alb.

Mai intai, o vizita la coafor va va putea indruma asupra alegerii culorii si asupra tipului de vopsire pe care sa o aplicati, dupa dimensiunile firului alb. Dupa aceea, puteti incerca acasa sau puteti continua sa mergeti la coafor. E clar ca o atentie marita trebuie avuta in momentul cresterii din nou a parului. In mod obisnuit, o vopsire se innoieste la fiecare 4-5 saptamani, dupa timpul de crestere al fiecaruia. Sa nu uitati sa faceti tratamente pentru a evita consecintele vopsirii: uscarea si fragilizarea parului.

Si daca mi-as lasa parul meu alb?
De ce nu? Dar un par alb trebuie sa fie bine ingrijit pentru a fi frumos si pentru a nu se ingalbeni cu timpul. Pastrati-va obiceiul si adaugati una sau doua samponari pe saptamana pe care le faceti cu un "sampon bleu", in special pentru a impiedica ingalbenirea parului alb; acest sampon poate, daca e folosit de mai mult de doua ori pe saptamana, sa dea reflexe bleu parului. Parul se spala mereu dupa iesirea din piscina, in mod special daca e alb. Fumul de tigara poate sa faca sa se ingalbeneasca parul alb.

Recomandari