Parul- expresie a feminitatii

Parul- expresie a feminitatii
  calendar_month        
Parul, ca parte a corpului nostru, este vizibil, accesibil, de aceea el poate fi considerat ca exprimand cel mai direct puterea de seductie a femeii.

De cele mai multe ori, podoaba capilara marcheaza niste diferente, mai ales de natura sexuala. Cu cat diferentele dintre elementele masculine si feminine sunt mai mari, cu atat puterea atractiei creste. Astfel, cu cat exista o diferenta mai accentuata intre parul barbatului si podoaba capilara a femeii, cu atat femeia devine mai atragatoare. Prin urmare, parul lung este cu precadere un simbol al feminitatii si senzualitatii. Dar, desigur, gratie diferitelor coafuri, o femeie poate fi feminina si atragatoare si avand un par scurt.

Erotismul si starile femeii in aspectul parului

Dupa cum am aratat intr-un articol anterior, parul e in stransa legatura cu starea de spirit, cu trairile noastre. Astfel, parul nu exprima doar o anumita stare de sanatate, ci si anumite stari si atitudini launtrice. De aceea, mai mult decat in cazul barbatilor, femeile confera aspectului podoabei capilare a lor o valoare si un rol mult mai mare.

Parul exprima norocul si bogatia interioara a femeii. Un par bogat, des exprima de multe ori o personalitate puternica, pe cand un par rar si subtire poate exprima o anumita vulnerabilitate, sensibilitate.

Parul moale, usor, avand firele fine este manifestarea unei feminitati si senzualitati rafinate.

Parul bogat, ondulat, aspru si de obicei inchis la culoare exprima in general, o persoana cu o sexualitate puternica si cu un erotism bine dezvoltat.

Parul despletit si mai ales parul "salbatic" defineste o stare de libertate, in special in planul sexualitatii.

Culoarea parului exprima si ea ceva din natura femeii, din senzualitatea si sexualitatea sa. De aceea, femeile se folosesc de aceasta proprietate a culorii parului, pentru a si-l vopsi exprimand si totodata trezind in admiratori diverse calitati ale atractiei feminine.

Evident exista un cult pentru parul blond, aceasta si deoarece este mai rar intalnit. Galbenul este cea mai calda, cea mai expansiva si cea mai insufletita culoare si ea transmite aceste calitati si parului blond, respectiv blondelor.

Roscatul este o culoare care se afla intre rosu si ocru. Roscatul aminteste flacara, focul, de unde si expresia "rosu aprins". Roscatul nu reprezinta insa focul limpede al dragostei ceresti, ci focul impur, focul infernului. Roscatul evoca focul infernului, devastator, delirul si dezmatul, patima dorintei, caldura provenita de jos care mistuie faptura fizica si spirituala.

Parul negru si aspru exprima o sezualitate puternica. Negrul este culoarea noptii si a cerului instelat. El exprima instinctul primar. Negrul corespunde de asemenea, principiului femininYin, terestru, instinctual si matern.


Cum ne folosim parul pentru a seduce?

Parul trezeste simturile in cel care il admira.
Fiind matasos si moale, parul ii face pe barbati dornici sa il atinga, trezind astfel simtul tactil. Atingerea parului este un gest tandru, erotic si senzual. Atunci cand ne lasam parul pentru a fi mangaiat, aceasta semnifica o apropiere si o anumita stare de intimitate fata de barbatul respectiv. Desigur, in cadrul unui masaj intim putem sa atingem cu parul rasfirat spatele si pieptul iubitului nostru. Senzatia este deosebit de delicata si erotica!

Vizual, parul trezeste dorintele barbatilor, prin culoarea, forma si miscarile sale. Este cunoscut faptul ca la barbati este foarte bine dezvoltat simtul vizual, de aceea , parul femeii si felul in care este el aranjat va fi intotdeauna un mijloc de atractie. Atunci cand ne mangaiem propriul par in fata unui barbat, aceasta poate fi un "semnal" erotic, adesea inconstient pe care i-l adresam.De asemenea in dans, mai ales daca se doreste exprimarea feminitati si a senzualitati, parul si miscarile sale au un rol foarte important. In "belly dance" dansatoarele realizeaza niste miscari ample cu capul, invartindu-si parul lung si despletit. Dupa cum observam si in dansurile moderne, mai ales in "streaptease" femeile folosesc miscarile parului pentru a seduce prin vizual.

La nivelul pielii capului sunt secretate diverse substante cu un miros specific fiecarei persoane. Parfumul sau, si mai bine esentele naturale aplicate pe par, in combinatie cu mirosul natural, va da nastere unei miresme imbietoare.

Chiar este recomandat ca, dupa spalare, parului sa i se aplice o esenta parfumata si sa fie tinut strans pentru cateva ore. Parul va pastra astfel, o miresma imbietoare pana la urmatoarea spalare.

Atunci cand parul este atins si mangaiat, prin miscarea lor, firele de par produc niste sunete fine si suave, ascutind astfel, simtul auditiv.

Chiar daca noi, ca femei, nu suntem intotdeauna constiente de aceste aspecte, barbatii sunt mult mai sensibili la puterea de seductie a parului feminin.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Contact
  • person

    ""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right