Perii si periaj

Perii si periaj
  calendar_month   update 22 Iun 2003, ora: 17:04      
Perierea parului stimuleaza micro-circulatia si elibereaza parul de impuritati si celule moarte. Dar uitati faimoasele o suta de miscari de periere, odinioara recomandate! Nu veti face decat sa va smulgeti parul si sa-l deteriorati.

Periile de matase naturala sunt mai putin agresive, dar prea fine pentru parul des. Puteti alege o perie care are in componenta si matase naturala si fibre de nylon. Si daca parul va este intr-adevar bogat si buclat, o perie din fibre sintetice ii va permite sa se aranjeze si sa se netezeasca.

Pentru parul lung, o perie lata si plata va fi ideala.
Pentru a intinde parul buclat cu uscatorul, alegeti o perie rotunda, iar pentru parul scurt ea va trebui sa fie destul de mica.
Pentru a-l ondula, cu cat diametrul periei e mai mic, cu atat bucla e mai stransa. Daca sunteti grabita, o perie rotunda din metal sau aluminiu va fixa mai bine si mai repede coafura.

Regulile periatului:

Periati-va parul inainte de samponare pentru a-l descurca usor.
Dati mai intai cu pieptenele, apoi cu o perie si incepeti cu varfurile pentru a inlatura nodurile care ar putea sa se formeze.
Periati mereu incet, fara agresivitate.
Asteptati ca parul dumneavoastra sa fie in proportie de 80% uscat, cum recomanda coafezele, inainte de a-l peria. Umed e inca fragil.
Debarasati-va de pieptenele sau peria cu dintii rupti.
Curatati-va peria si pieptenele cu apa si cu sapun.


Pastrati stralucirea parului

Iarna e aici, bine instalata, iar variatiile frigului si ale incalziri, uneori chiar si deprimarea care ne cuprinde, pot actiona asupra parului si asupra aspectului lui. Parul va fi tern daca veti abuza de tratamente chimice, de uscatoare la temperaturi inalte si de expunere solara fara tratament. Dar parul, la fel ca si pielea, reflecta starea de sanatate. Daca aveti un par fara stralucire, va trebui sa va cercetati igiena de viata.

Incepeti prin a elimina sau diminua cauzele stresului. Aceasta va va destinde, veti putea chiar dormi mai bine, iar sanatatea generala se va ameliora. Din punct de vedere alimentar, e important sa existe cat mai multe vitamine, colorandu-va farfuria cu fructe, legume si cu cereale integrale. Un pic de vointa pentru a avea bune obiceiuri va da rezultate atat asupra stralucirii parului, cat si asupra pielii si asupra bunei dispozitii, in general.

Recomandari