Ritualuri - Samponul

Ritualuri - Samponul
  calendar_month   update 22 Iun 2003, ora: 17:01      
Cuvantul "sampon" provine din cuvantul "shampoo", de origine indiana, care semnifica "a masa". Acest gest trebuie sa insoteasca orice aplicare a produsului. Primul sau rol e curatarea parului si a pielii capului. Dar el incepe sa aiba din ce in ce mai multe actiuni diferite, in functie de parul caruia ii e destinat.

Sampoane cu folosire frecventa: Ele pot fi folosite in toate zilele pentru toate tipurile de par, deoarece sunt delicate.

Sampoane "2 in 1": Sunt putin agresive si contin un balsam care usureaza descurcarea firelor de par. Trebuie sa fie foarte bine limpezit pentru a nu ingreuna parul. Se poate utililiza cu sau fara balsam.

Balsamuri: Sunt eficace pentru a ameliora descurcarea, pentru a da mai multa stralucire si finete parului.

Sampoane colorante: Ele invioreaza culoarea naturala sau accentueaza reflexele parului: samponul cu musetel pentru parul blond si samponul cu extract de castane pentru parul inchis la culoare. Acest sampon trebuie utilizat destul de mult timp pentru a vedea cum culoarea se invioreaza. De evitat utilizarea lui pe parul deja vopsit.

Sampoane pentru bebelusi: Foarte usoare, neiritante, aceste sampoane sunt concepute pentru bebelusi si nu pentru adulti. Chiar daca sunt ultra delicate, ingredientele cosmetice nu sunt destul de bogate pentru adulti.

Sampoane - tratament: In afara de faptul ca spala parul, ele trateaza un anumit tip de par. Bineinteles, schimbarea se va produce o data cu ameliorarea starii generale de sanatate a unei persoane. Doar folosirea unui sampon nu va face miracole.

Aceste sampoane sunt adaptate pentru parul gras sau pentru cel uscat, pentru parul vopsit sau pentru tratarea matretii.

Intrebare: Un sampon trebuie sa faca spuma?
Daca parul dumneavoastra e deja curat si va samponati, acesta va face cu usurinta multa spuma, pentru ca ramane la suprafata. Dar un sampon care face spuma multa nu e cel mai bun, pentru ca poate contine multe ingrediente detersive care elimina protectia naturala a parului.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Doar o gustarica
  • person

    "e pacat sa se scoale cineva flamand de la masa. (lupescu)"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right