Secrete pentru ingrijirea parului vopsit

Secrete pentru ingrijirea parului vopsit
  calendar_month        
Ti-ai vopsit parul in culoarea visurilor tale si vrei sa ramana intacta cateva saptamani, sa straluceasca de sanatate? Iata cateva secrete de ingrijire a parului proaspat vopsit!

Opteaza pentru un sampon special de par vopsit

Cu cat speli mai mult parul, cu atat culoarea se sterge. De ce se intampla acest fenomen? Din cauza apei calcaroase, solzisorii din firele de par se ridica si lasa sa scape pigmentii chimici din vopsea. Pentru a evita fuga pigmentilor, singurul lucru de facut este sa tratezi fibra capilara. Foloseste un sampon pentru par vopsit cu pH acid (precum este cel al fibrei capilare) care inchide solzii si prinde pigmentii.

Hraneste parul vopsit

In prima saptamana dupa ce te vopsesti, aplica o masca dupa fiecare samponare si las-o sa actioneze 10-15 minute. Apoi aplic-o regulat, de cel putin 2 ori pe saptamana, pentru a proteja culoarea de radicalii liberi si pentru a-i conferi stralucire parului.

Limiteaza folosirea periei si a placii de intins parul

Parul vopsit este deja sensibilizat de multiplele agresiuni chimice, iar placile de intins si pieptanatul repetat provoaca daune suplimentare. Sub efectul caldurii, solzisorii care alcatuiesc firul de par se ridica si se sparg. Acest lucru altereaza filmul hidrolipidic, fragilizeaza keratina (proteina parului) si accelereaza eliminarea pigmentilor artificiali. Rezultat: culoarea isi pierde stralucirea.

Repigmenteaza adesea

Principiul sampoanelor repigmentante: refacerea stralucirii parului prin "reincarcarea" parului cu pigmenti noi. Sampoanele de acest gen sunt foarte utile in ingrijirea parului vopsit la domiciliu. Ele se folosesc o data la 10 zile, nu mai des, deoarece pot modifica nuanta initiala.

Protejarea parului vopsit de razele solare

Singura solutie pentru protejarea parului vopsit de efectele negative ale soarelui si de apa de mare: asocierea unei lotiuni cu ecran solar dimineata si a unei masti hidratante seara. Aplicate regulat, aceste produse inchid solzii parului, intretinand sanatatea lui si impiedicand "fuga" pigmentilor.


Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

inger
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right