Spune adio parului rebel cu keratina lichida

Spune adio parului rebel cu keratina lichida
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
02 Feb 2010, 08:47
       
Femei din toata lumea au petrecut ani de zile in cautarea tratamentului ideal care le-ar putea transforma peste noapte parul ondulat sau rebel in suvite drepte si perfect ordonate.

Placa de par a fost solutia pe care multe din ele o cautau, dar din pacate una temporara. Acum stilistii anunta o noua revolutie - tratamentele cu keratina lichida.

Ce este keratina?

Keratina este proteina din care sunt compuse unghiile si parul.

Cum se foloseste?

In tratamentele de salon, parul este spalat pentru a indeparta orice alte produse de stilizare ramase pe firul de par, apoi o solutie pe baza de keratina este este aplicata pe par si supusa caldurii (cu o placa de par sau un foehn) pentru a o activa. Acest tratament hidrateaza parul, reduce efectul de fire rebele, si relaxeaza onduleurile.

Daca vrei ca parul tau sa stea drept, foloseste solutia cu keratina apoi stai sub o casca timp de 20 de minute. Usuca putin parul cu foehnul si o perie rotunda, dupa care foloseste o placa de par pentru a usca complet si a indrepta fiecare suvita. Dupa tratament, este foare important sa nu-l prinzi si sa nu-l speli timp de 72 de ore. De ce? Parul indreptat permanent cu Keratina este mai fragil, iar acest timp ii permite keratinei sa se fixeze pe firul de par. Daca transpiri sau te prinde ploaia, usuca-l cat mai repede cu foehnul pentru a te asigura ca ramane drept.

Acesta este un tratament de indreptare a parului pe termen lung. Desigur, pe masura ce va creste, la radacina va fi parul tau natural, astfel ca suvitele tale ar putea prinde putin volum. De asemenea, tratamentul cu keratina nu-ti va indrepta parul complet, ci mai degraba iti va imblanzi suvitele . Dar in esenta depinde de parul tau - unii stilisti iti vor spune ca nu-ti indreapta parul, altii iti vor spune ca ti-l indreapta cu pana la 20%, iar rezultatul tau ar putea fi un par mai drept cu pana la 80%. Keratina va face parul sa para mai gros si mai bogat, si il face mai greu, astfel ca nu se va mai zbarli la umezeala sau dupa ce il usuci cu foehnul.

Intretinerea parului dupa tratament

Dupa tratament se recomanda uscarea cu foehnul pentru a activa keratina din el. Nu trebuie sa-ti faci griji - este singura exceptie cand tratamentele cu caldura (placa sau foehn) nu-i fac rau parului ci chiar ii fac bine.

Ce produse cosmetice poti folosi

Stai departe de sampoanele care contin sulfati sau fosfati deoarece acestea indeparteaza keratina de pe firul de par. In plus, se recomanda ca dupa tratament, produsele folosite sa contina keratina, collagen sau polipeptide, care regenereaza si indreapta firul de par.


56387.jpg
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Tudor Chirila ne face o dezvaluire
  • person

    "cu cat vom gandi mai rational cu atat vom fi mai liberi!voltaire"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
LUMANARE ARTIFICII SET24 DIVERSE CULORI

4 RON   5 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere