Tips pentru ondularea parului

Tips pentru ondularea parului
  calendar_month        
Procesul de ondulare al parului consta in crearea de bucle pe un par drept, indiferent de lungime (exceptie facand parul foarte scurt) si folosind diferite produse special destinate acestui proces.

De ce sa-ti ondulezi parul?
Daca vrei sa-ti oferi o schimbare de look, ondularea podoabei capilare este una din cele mai simple solutii. Alt avantaj al parului cret este acela ca se aranjeaza foarte usor si il poti purta liber sau strans in coada.

Exista mai multe tipuri de bulcle pentru care poti opta atunci cand vrei sa-ti ondulezi parul (bucle foarte mici si stranse, bucle mai mari, ondulat sub forma de "valuri" etc) - alegerea nu iti va fi dificila. Iti poti ondula parul singura, acasa, ori poti merge la un salon profesional.

Aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare
Parul proaspat vopsit este mai greu de ondulat. Acest lucru este cel mai vizibil atunci cand vrei sa-ti ondulezi parul permanent. Nu este bine sa te vopsesti nici inainte si nici dupa coafarea permanenta.

Nu apela la coafarea permanenta nici daca parul tau are firul foarte subtire sau este deteriorat deoarece nu poate rezista substantelor chimice care se folosesc in procesul de ondulare. Pentru a vedea daca ai parul puternic si sanatos, sau, din contra, el este deteriorat, pune cateva fire intr-un recipient cu apa. Parul sanatos trebuie sa pluteasca, daca se scufunda, inseamna ca este deshidratat.

Parul des si sanatos se onduleaza mult mai repede si mai bine decat cel rar si moale.

Desimea buclelor depinde de marimea bigudiurilor sau instrumentelor pe care le folosesti pentru ondulare.

In functie de tipul parului si de lungimea sa, ondularea permanenta va rezista minim 2 luni si maxim 6 luni.

Cum sa-ti ondulezi parul cu ondulatorul
Iti poti ondula parul la un salon profesional sau poti apela la ondulatorul electric pe care il poti folosi singura, acasa. Pentru a-ti ondula parul folosind aceasta metoda ai nevoie de cel putin 30 de minute - 1 ora, in functie de cat de lung si des este.

Pentru aceasta ai nevioe, pe langa ondulatorul electric si de: spray fixativ pentru volum, balsam (daca ai parul foarte des), un uscator de par, cleme, ser pentru stralucire si un pulverizator cu apa.

Procesul de ondulare: Dupa ce ti-ai spalat parul, aplica sprayul pentru volum la radacina firelor, apoi maseaza bine zona. Daca parul tau este des, aplica apoi putin balsam si maseaza din nou. Foarte incet, piaptana-ti parul pantru ca produsele pe care le-ai aplicat anterior sa se distribuie uniform. La final, foloseste uscatorul de par, alternand aerul cald cu cel rece.

Imparte parul in trei sectiuni asigurandu-le cu cate o clama. Apoi, ajutandu-te de ondulator incepe sa ondulezi cate o suvita in parte. In functie de preferintele tale alegi grosimea suvitelor. Dupa ondularea fiecarei suvita, aplica pe aceasta spray fixativ pentru a-i da rezistenta.

Nu-ti pieptana buclele! Daca vrei ca ele sa para mai dese, foloseste degetele pentru a le desprine. Nu exagera cu fixativul daca nu vrei ca parul tau sa devina foarte rigid si geru. Pentru mai multa stralucire, aplica dupa ondulare putin ser pentru stralucire.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

in valuri de patimi
  • person

    "poezia e creaa￯ie,e viaa￯a￯ tra￯ita￯ pe verticala￯ chiar a￯i o secunda￯..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Geanta Evelyn Black
Shop Ele.rochevron_right