3 masti cu rozmarin care te ajuta sa scapi de parul alb

3 masti cu rozmarin care te ajuta sa scapi de parul alb
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
31 Iul 2022, 18:25
  update
Actualizat
31 Iul 2022, ora: 18:28
     
Vopsirea părului este un obicei foarte des întâlnit în rândul a milioane de oameni, devenind chiar parte din rutina noastră de înfrumusețare, însă această practică poate deteriora părul și scalpul în timp.

Există insa o veste bună, deoarece unele remedii naturale ne pot ajuta să combatem apariția firelor albe, de aceea astăzi vă vom prezenta 3 măști cu rozmarin pentru a închide părul alb în mod natural. Spre deosebire de rezultatele vopselelor chimice, plantele pot oferi beneficii precum rezistența, strălucirea și forța părului, precum și culoarea.

Vopselele vă pot usca părul și scalpul, deteriorându-l, lăsându-l aspru, lipsit de viață și tern. Aceste măști nu numai că vă vor ajuta să vă întunecați părul și să ascundeți firele albe, dar vă vor umple și coama de substanțe nutritive, deoarece rozmarinul conține calciu, fier, magneziu, zinc, potasiu, taninuri, acid rozmarinic, rosmaricină, folați, fibre, tiamină, riboflavină, vitaminele A, C, B1 și B6.

3 măști cu rozmarin pentru a întuneca părul cărunt în mod natural

Cu ulei de măsline

Ingrediente:
10 crenguțe de rozmarin uscat
¼ cană de ulei de măsline
10 picături de ulei esențial de rozmarin

Pas cu pas: Se zdrobesc fin crenguțele de rozmarin. Se încălzește uleiul de măsline. Se adaugă frunzele de rozmarin zdrobite. Adăugați picăturile de ulei esențial de rozmarin. Se amestecă bine toate ingredientele cât timp sunt încă calde. Se aplică pe păr și pe scalp, masând ușor cât timp amestecul este încă cald. Acoperiți-vă capul cu o cască termică, o cască de duș sau o pungă. Se lasă să acționeze timp de 30 de minute. Se îndepărtează cu apă călduță-rece. Se aplică o dată pe săptămână.

Cu urzică și salvie

Materiale:
1/4 cană de frunze de urzică
1/4 cană de frunze de rozmarin
1/4 cană de frunze de salvie
2,5 căni de apă

Pas cu pas: Fierbeți ingredientele într-o oală timp de cel puțin 30 de minute. Când apa este foarte închisă la culoare se ia de pe foc. Strecurați apa și turnați-o într-o sticlă cu pulverizator. Depozitați în frigider. Se aplică în fiecare zi, cu cel puțin o oră înainte de baie. Cu cât îl folosiți mai mult, cu atât veți observa mai mult efectul său.

Cu ou

Materiale:
1 ou
8 crenguțe de rozmarin
½ litru de apă
1 baton mic de scorțișoară

Pas cu pas: Se pun la fiert 5 crenguțe de rozmarin în jumătate de litru de apă. Se lasă să se răcească și se pune deoparte. Se bate oul până devine cremos și se adaugă scorțișoara și restul de crenguțe de rozmarin. Se amestecă bine.  Se aplică pe păr și se lasă să acționeze timp de 30 de minute. Clătiți cu apa de rozmarin rezervată și masați ușor. Se aplică de două sau trei ori pe săptămână.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Pentru internauti, cu dragoste...
  • person

    "zambeste, maine va fi mai rau!"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
BLOC NOTES A5 96 FILE DICTANDO COPERTA

25 RON   32 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere