Alternativa la cosmeticele de serie

Alternativa la cosmeticele de serie
  calendar_month        
Te-ai saturat probabil sa tot auzi de trio-ul inseparabil "demachiere- hidratare- tonifiere"... sa deschizi reviste in care citesti mereu aceleasi articole despre pasii frumusetii nepieritoare si ai tineretii eterne... sa constati ca modul in care marile companii isi descriu ultimele noutati este in linii mari neschimbat. Si atunci, de unde curiozitatea asta nestinsa, apetenta pentru reviste "glossy", indrazneala de a incerca si tu recomandarea in materie de cosmetice a celebrei X?

Fiecare femeie stie raspunsul: pentru ca mai spera inca in secret ca va aparea acel produs revolutionar, unic si minunat, care sa i se potriveasca EI. Ca nu va mai fi doar un subiect anonim al unuia din miile de chestionare pe care companiile de cosmetice le lanseaza constant pentru a afla cat de mult cantaresc in decizia de cumparare ambalajul sau pretul.

Am facut propriul meu sondaj "in familie". Pe mama o intereseaza doar sa nu-si simta tenul uscat, sora mea nici nu se uita la o crema de fata fara un parfum placut, cateva vecine intreaba mai intai de cost, iar colegele mele au pareri impartite: unele nu ar cumpara un produs ambalat neatragator, altele lauda eficienta formulelor "2 in 1", iar cele mai multe vaneaza brandurile. Ok, lotul meu de respondente nu e reprezentativ, dar sa fim totusi atat de superficiale? Chiar nu intereseaza pe nimeni lista de ingrediente sau prezenta conservantilor? (nu de alta, dar cei mai multi sunt cancerigeni).

Cu aceste dileme in minte am pornit in cautarea SIMPLITATII. Incercand sa combat toate prejudecatile de mai sus, am alunecat la randul meu pe panta discriminarii pozitive, si am hotarat sa testez doar cosmetice naturale.Oferta, in ciuda trendului general de "intoarcere la origini", nu e foarte diversificata. Iar promovarea insuficienta face si mai grea identificarea unor asemenea locuri. Dar, odata gasit, magazinul mult dorit s-a dovedit pe masura asteptarilor. Mobila minimalista, din lemn netratat, muzica in surdina, produse foarte specifice si bine documentate. Asa ca am aflat de ce majoritatea cosmeticelor vandute la Lush sunt in stare solida, ce termene de valabilitatea au, de ce recipientele sunt negre sau care e povestea figurilor desenate pe fiecare cutie. Explicatiile consilierei care s-a ocupat de mine au fost foarte convingatoare, si iata-ma decisa sa cumpar un demachiant. Demonstratia cu Ultrabland a fost uluitoare (daca vrei sa vezi un tester pus la treaba, du-te la Lush si cere unei shop assistant sa-ti arate cum se foloseste). Sa nu uit ca demonstratia a fost momentul final al unei serii de intrebari menite sa clarifice obiceiurile mele in materie de machiaj, dar si ritualul de demachiere. Totul avea ca scop recomandarea unui produs care sa se potriveasca rutinei mele de infrumusetare.

Eram nerabdatoare sa incerc mixtura de ulei de arahide, ceara, miere si glicerina (v-am spus ca totul e foarte vizibil listat!), dar si usor neincrezatoare in puterile unei biete cutiute in fata unui rimel waterproof. Dar ce rasfat...incearca doar sa-ti amintesti de cand nu te-au mai usturat sau nu ti s-au inrosit ochii. Dat fiind ca nu se ridica statui in onoarea cosmeticelor, Ultrabland primeste doar un premiu la categoria "produsele mele favorite".
Povestea trebuie sa se termine simetric, asa ca urmeaza sa incerc un tonic si o crema hidratanta, si o masca, si un exfoliant... dar despre toate acestea, in episoadele urmatoare!
Recomandari