Combaterea transpiratiei picioarelor

Combaterea transpiratiei picioarelor
  calendar_month        
Majoritatea oamenilor se confrunta cu problema transpiratiei! Cat de neplacut este mirosul dar mai ales senzatia de disconfort pe care o simtim atunci cand suntem transpirati! Daca impotriva transpiratiei subsuorilor este mai usor sa ne protejam, eliminand parul din aceasta zona, folosind un antiperspirant bun, transpiratia picioarelor insa este mai dificil de controlat.

Acum este un sezon rece, purtam sosete groase, incaltaminte groasa, stam mult timp incaltati, iar inevitabil transpiram. Uneori la sfarsit de program, ne este chiar rusine sa ne descaltam undeva din aceasta cauza. Nu numai barbatii se confrunta cu o astfel de problema. Iata cateva recomandari pentru a inlatura mirosul neplacut de transpiratie a picioarelor:
acid salicilic 2g, acid acetic 3g, alcool(de 70grade) 95g;
acid tartaric 5g, acid boric 7g, acid salicilic 2g, alcool 60 g, apa 25g
Aceste 2 solutii se aplica pe picioare dupa ce acestea au fost spalate cu apa rece si sapun.

acid boric 10g, talc 40 g
acid salicilic 1g, acid boric 5g, acid tratric 3g, oxid de zinc 40 g, talc 50g
acid salicilic 5g, oxid de zinc 15g, talc 80g.
Aceste 3 solutii se aplica pe piciorul curat cu ajutorul unui tampon de vata, se lasa sa se usuce, apoi se pudreaza cu o pudra (ex. Talc).

Daca totusi va confruntati cu o transpiratie abundenta a picioarelor aceasta trebuie sa fie combatuta cu solutii care tabacesc pielea, ca formolul sau taninul:
formol 10g, mentol 0,10g, alcool (de 70 grade) 90g;
formol 15g, apa 85g;
tannin 7g, acid salicylic 2g, alcool (de 70 grade) 90g.

Recomandari