Crema expirata - o mai poti folosi?

Crema expirata - o mai poti folosi?
  calendar_month        
Crema ta este expirata de cateva zile sau saptamani si te intrebi daca ar putea sa-ti provoace o reactie alergica in contact cu pielea? Afla mai multe despre durata de viata a produselor tale de ingrijire!

Nicio femeie nu retine data limita de utilizare a produselor pe care le cumpara, asta e demonstrat. Trebuie sa stii ca toate cremele, fara exceptie, se conserva intre 6 si 12 luni dupa data deschiderii.

Dupa acest timp, ar fi de preferat sa le arunci. Bineinteles ca trebuie sa numeri zilele de dupa deschiderea produsului, caci atata timp cat sta inchis etans, poti sa-l conservi mai multa vreme.

Daca s-a depasit termenul maxim de valabilitate cu o saptamana sau doua, nu e cazul sa te ingrijorezi prea tare. Dar in acelasi timp, o crema hidratanta care sta de mai mult de un an de zile deschisa si-a pierdut mai toate proprietatile, asadar nu mai are niciun sens s-o folosesti pe piele.

Cum iti dai seama daca o crema expirata mai poate fi folosita sau nu? Testul cel mai simplu este cel al observatiei de bun simt: observa cu atentie textura cremei si miroase-o. Daca si-a schimbat culoarea sau s-a spart emulsia, mirosul este puternic si dezagreabi, arunc-o fara ezitare.

Daca obisnuiesti sa folosesti produse bio ce nu contin nici urma de conservanti, trebuie sa stii ca aceste creme se conserva mai putina vreme decat celelalte. In cazul lor, este recomandat sa respecti termenul de valabilitate inscris pe cutie.

Pentru a nu face risipa, cumpara creme in format mic, de 30 ml, si vei fi sigura ca nu ai cum sa depasesti data limita de utilizare.

Pentru a conserva mai bine cremele, tine-le la frigider, iar ele isi vor pastra mai bine proprietatile hidratante si binefacatoare.

Singura exceptie o constituie cremele cu protectie solara, ce pot fi utilizate mai mult de 12 luni dupa deschiderea flaconului.


Autor: Nuage
Recomandari