Cum sa scapi de un cos

Cum sa scapi de un cos
  calendar_month        
Unul dintre avantajele imbatranirii este faptul ca iti apar din ce in ce mai putine cosuri. Dar, ocazional, te vei confrunta cu aparitia unui cos. In functie de tipul de cos aparut trebuie sa actionezi diferit.

Daca cosul este un simplu punct negru…

Curata intai zona. Aplica o masca pe baza de argila pe cos si imprejurul lui. Argila scoate impuritatile din piele, in acest caz amestecul de sebum cu celulele moarte care au creat punctual negru. Lasa masca sa-si faca efectul apoi clateste zona. Aplica apoi o hartie pentru curatarea porilor deasupra cosului. Pielea ar trebuie sa fie umeda ca hartia sa se lipeasca cum trebuie. Dupa ce hartia s-a uscat, dezlipeste-o. Odata dezlipita hartia ar trebuie si punctul negru sa iasa. Pentru a minimiza umflarea zonei, aplica gheata.
Daca cosul este o pustula…

Pentru inceput, inmoaie o carpa curata in apa fierbinte. Aplica carpa pe cos, fara a apasa prea tare, dar presand constant. Caldura va face ca puroiul sa iasa mai repede la suprafata. Dupa cateva minute, timp in care cosul a fost tinut in caldura, usuca zona si infasoara-ti degetele aratator in servetele curate sau tifon. Presand usor, stoarce cosul, avand grija sa nu-ti iasa si sangele, acest lucru putand duce la formarea cicatricilor.

Cosul este mare, rosu, umflat si provoaca mancarimi…

Ai doua solutii: poti da o fuga pana la dermatolog pentru a se ocupa de el sau il poti acoperi. Prima solutie e mai radicala. Dermatologul poate injecta o solutie pe baza de cortizon in acest tip de cos, lucru ce va duce la micsorarea lui. A doua solutie este la indemana ta: dupa curatarea si hidratarea tenului , aplica corector, in aceeasi nuanta cu pielea ta, iar apoi aplica pudra pentru a face corectorul sa reziste mai mult.

Recomandari