Curiozitati despre epilarea definitiva (partea a-II-a)

history_edu ele.ro calendar_month 17 Iul 2008, 09:51
Epilarea definitiva este considerata de multi medici endocrinologi singura solutie de recomandat pacientilor cu hirsutism. In cazul acestora, foliculii pilosi se afla cub influenta hormonala si din acest motiv se impune o combinatie intre terapia antihormonala si fotoepilare.
Epilarea definitiva survine numai dupa ce temperatura foliculului pilos este ridicata la 70 grade Celsius. Orice alta temperatura nu este eficienta, avand fie efect de vaporizare a firului de par, ceea ce face ca radacina sa nu fie afectata, fie pur si simpu nici un efect.
Pentru ca temperatura sa ajunga in firul de par la 70 de grade Celsius si pielea nu, trebuie ca ridicarea temperaturii sa se produca in trepte, lasand timp pielii sa se raceasca. Reamintim ca temperatura de 42 grade Celsius este nivelul de la care incepe sa aiba loc coagularea colagenului.

In mod fiziologic, parul creste ciclic si are viteze de crestere diferite in functie de zona corporala. Ciclul de crestere a parului este compus din trei faze: de crestere - anagena, de stagnare - catagen, de regresie - telogen.
Epilarea definitiva se realizeaza gradual, de-a lungul a mai multor sesiuni de tratament.
Regula generala privitoare la numarul de sedinte necesar este urmatoarea: numarul de sedinte necesar pentru atingerea celui mai bun procent de curatare a unei zone scade pe masura ce coboram pe suprafata corpului, iar intervalul de timp intre sedinte creste.
Dupa fiecare sedinta de tratament, epilarea definitiva este totala- dispare cvasi totalitatea parului si temporara - alte fire de par apar la suprafata pielii, fire care in momentul sedintei anterioare se gaseau in repaus sau regresie.
Epilarea definitiva este partiala - niciodata nu se poate obtine curatarea de par 100%, si definitiva - parul nu creste la loc daca tratamentul este corect realizat si cu un aparat performant.
Epilarea definitiva este numita in mediile medicale reducere permanenta a pilozitatii tocmai din motivul ca parul este imputinat pana la maxim 90-95% din densitatea lui, iar efectul este permanent.
Dupa tratamentul de epilare definitiva corect efectuat si cu aparatura performanta, parul nu mai creste - dupa 3, 5 sau 7 ani. Acest fenomen se intalneste in cazul in care energia utilizata a fost in suficienta, aparatul slab performantul si tehnica de lucru gresita.
Fotoepilarea este considerata unanim a fi definitiva cand se mentine mai mult de un ciclu de crestere.
Citeste si Curiozitati despre epilarea definitiva (partea I)
">">Curiozitati despre epilarea definitiva (partea I)
Sursa: Coquette Beauty Clinique
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro





...........................................
- person
"an inconatient, nimic nu ia sfarait, nimic nu trece, nimic nu se uita."