Dana Sota recomanda: Protectia solara, necesara si iarna?

Dana Sota recomanda: Protectia solara, necesara si iarna?
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
08 Ian 2014, 18:00
  update
Actualizat
08 Ian 2014, ora: 15:10
     
Dana Sota este experta in beauty, iar cand spunem experta nu exageram. Dana a deschis primul centru de estetica faciala si corporala din Bucuresti, in anul 1999. A realizat emisiuni TV si a scris pentru mai multe reviste materiale de beauty. Ba mai mult, a scris si o carte pe aceasta tema: "FRUMUSETEA SE INVATA".

In prezent, Dana are un blog personal de beauty, unde cititoarele gasesc toate noutatile, tipsuri de beauty, proceduri si tratamente facute in spa-uri si saloane, retete de masti, creme, parfumuri si foarte multe sfaturi.

Si pentru ca noi o consideram o experta in beauty, am invitat-o pe Dana sa ne impartaseasca, in fiecare saptamana, din secretele sale de beauty. Si, credeti-ne, stie foarte multe!

Protectia solara - necesara si iarna?

Poate fi greu de crezut, dar folosirea protectiei solare este un ritual foarte important nu doar pe timpul verii, ci si... iarna. Chiar si cea mai mica expunere la soare (la unele persoane sunt de ajuns cateva minute doar) poate declansa un exces de melanina ca o reactie de protejare a pielii de radiatii, exces in urma caruia vor aparea pe corp anumite zone hiperpigmentate.

Prin urmare, daca ne dorim sa avem o piele frumoasa si sa ne tinem la distanta de imbatranirea prematura, trebuie sa nu ne lasam pacaliti de temperaturile scazute din aceasta perioada si sa nu uitam ca soarele straluceste chiar si atunci cand avem putine grade in termometre. Si bineinteles, sa tinem minte ca in ciuda faptului ca iarna petrecem mai putin timp afara, mainile si fata vor ramane expuse la razele nocive ale soarelui, astfel incat produsele de protectie solara sunt binevenite intotdeauna, inclusiv in sezonul rece.

Mesajul ingrijorator pe care ni-l transmit dermatologii de pretutindeni este ca daca neglijam protectia solara pe timpul iernii si nu numai, devenim mai predispusi la aparitia petelor pe piele, a liniilor fine sau a ridurilor propriu zise, iar in cazurile cele mai grave pot aparea si diferite boli de piele.

Bineinteles, tot ei sunt cei care vin cu solutia: pentru a reduce la minim riscul de a dezvolta aceste afectiuni este necesar sa folosim produse cu indice SPF de cel putin 15.

Citeste in continuare despre Protectia solara pe danasota.com
Recomandari