Manichiura

Manichiura
  calendar_month        
Exista cateva obiecte care trebuie folosite in timpul manichiurii:

Solutie pentru indepartarea cuticulelor: aceste produse cosmetice ajuta la inmuierea cuticulelor si pot contine 2-5% hidroxid de sodiu sau potasiu si glicerine. Aplicati in zona cuticulelor inainte de a introduce mainile clientei in vasul cu apa.

Solutie pentru curatarea unghiilor: de obicei este un fel de detergent lichid, care se adauga in apa pentru a ajuta la inmuiere si la curatarea unghiei.

Ulei, lotiune sau creme pentru cuticule: orice combinatie de uleiuri esentiale care inmoaie si lubrifiaza pielea si unghiile.

Inalbitori pentru unghii: aceste produse contin peroxid de hidrogen sau acizi organici care se aplica pe si/sau sub muchia libera a unghiei pentru a inlatura petele. Nu functioneaza intotdeauna.

Baza pentru lacul de unghii, lac colorat la alegere si lac pentru final.

Acceleratori de uscare: aceste produse pot fi spray-uri sau lacuri de finalizare si sunt create special pentru a usca rapid lacul de unghii. Solventii din lacul de unghii trebuie sa se evapore pentru ca lacul sa se usuce.

Uleiuri esentiale: impotriva stres-ului.

Lotiuni exfoliante: pentru a inlatura pielea uscata si intarita.

Baie de parafina: parafina ajuta la hidratarea si reconditionarea pielii, deschizand porii si permitand lotiunilor sa patrunda mai adanc in piele.

Aranjati-va instrumentele pe un prosop pe masa de manichiura pentru a le avea la indemana. Spalati-va pe maini cu sapun, clatiti-va si stergeti-va bine.

Inlaturati toate eventualele urme de lac cu ajutorul unui tampon demachiant inmuiat in dizolvant. Tineti tamponul apasat pe unghie timp de cateva secunde, apoi stergeti in sensul cresterii unghiei. Lacurile de unghii inchise la culoare sunt cel mai greu de indepartat si pot lasa urme pe piele. Daca se intampla acest lucru, folositi un betisor cu varful acoperit cu vata, inmuiat in dizolvant, pentru a sterge lacul de sub unghie.

Folositi o pila de unghii pentru a scurta sau a da forma unghiilor dinspre colturi inspre centru. Nu piliti decat intr-o singura directie, deoarece exista pericolul de a detasa straturile unghiei si de a o exfolia. Forma ideala ar trebui sa o urmareasca pe cea a cuticulelor, de exemplu: cuticule ovale, o forma ovala.

Pentru muchia libera, folositi pila cu trei suprafete: negru pentru a defini, alb pentru a da luciu si gri pentru a finisa. Acestea vor inchide straturile muchiei, pentru a preveni despicarea acesteia.

Aplicati o substanta pentru inlaturarea cuticulelor, ulei sau lotiune pe toata portiunea din jurul cuticulelor, apoi introduceti unghiile in vasul cu apa, nu mai mult de trei minute.
Daca depasiti aceasta perioada, patul unghial se va umfla, iar atunci cand revine la forma initiala, lacul de unghii va crapa.

Scoateti degetele din vas si, tinand betisorul pentru impingerea cuticulelor ca pe un stilou, "impingeti" pielea invizibila a cuticulelor spre tesutul de la baza unghiei. Nu fortati, deoarece ati putea afecta matricea.

Retineti ca trebuie doar sa inlaturati partea transparenta a cuticulei de pe unghie - nu vreti sa afectati tesutul care separa unghia de invelis. Pielea in exces poate fi indepartata prin frecarea usoara cu betisorul pentru cuticule.

Tinand intr-o mana clestisorul/forfecuta de cuticule, taiati orice exces de piele pe care nu l-ati putut indeparta. Nu taiati niciodata pielea "vie". Aveti grija sa taiati doar piele moarta. Daca nu ramane piele in exces nu este nevoie sa taiati nimic.Cu ajutorul betisorului de cuticule sau cu capul curbat de metal al instrumentului de indepartat cuticulele, curatati sub muchia libera a unghiei. Nu apasati, pentru a preveni ruperea tesutului de sub unghie. Orice ruptura sau zgarietura a acestuia prezinta un risc de infectie.

Acum puteti exfolia mainile, aplicand o cantitate mica de lotiune exfolianta in palma. Distribuiti in mod egal o cantitate de lotiune pe palme, apoi masati timp de cateva minute, apoi clatiti mainile sau stergeti-le cu un prosop curat.

Aplicati, in continuare, o lotiune hidratanta, masand pana cand patrunde in piele.

Daca suprafata unghiei este ridata sau "inegala", folositi pila cu trei suprafete pentru a o uniformiza. Atunci cand piliti suprafata unghiei, trebuie sa o faceti in sensul de crestere, pentru a nu distruge straturile de tesut.

Piliti usor cu partea inchisa la culoare a pilei, apoi cu cea alba si in cele din urma cu cea gri. Folosind cele trei suprafete veti oferi un aspect de gloss si veti "sigila" suprafata unghiei, evitand eventualele pete si deshidratarea.

Acum puteti face tratamentul cu parafina, in cazul in care clientul are pielea uscata, crapata sau daca vrea sa fie rasfatat. Inainte de a incepe procedura, aplicati pe mainile clientului si pe incheieturi o substanta dezinfectanta, pentru a va asigura ca toate bacteriile au fost indepartate.

Masati cu ulei esential la alegere mainile, degetele si unghiile. Introduceti incet fiecare mana in parafina, tineti-o un moment, apoi indepartati-o. Permiteti parafinei sa se stabilizeze, apoi introduceti din nou fiecare mana. Repetati de cateva ori, inveliti fiecare mana in folie de plastic, apoi introduceti-le in manusile speciale. Lasati mainile astfel acoperite timp de 5 minute, apoi scoateti manusile si indepartati parafina folosindu-va de folia de plastic. Aruncati parafina dupa folosire.

Dupa terminarea tuturor etapelor descrise mai sus, spalati, clatiti si uscati mainile si unghiile, pentru a inlatura urmele de ulei sau lotiune. Lacul nu va adera la o suprafata uleioasa. Pentru a va asigura ca a fost indepartata orice urma de ulei, stergeti suprafata unghiei cu un tampon demachiant.

Incepeti aplicarea lacului cu un strat subtire de baza. Asteptati un minut sa se usuce, apoi aplicati 2 straturi subtiri de lac de unghii, cu pauza de un minut intre aplicari, apoi continuati cu lacul final. Folositi intotdeauna baza pentru lac de unghii. Aceasta este creata pentru a adera la unghie, pentru a face legatura intre unghie si lacul colorat. Lacul de final va sigila suprafata si din cauza tariei va pastra oja proaspata mai mult timp.

Sursa: www.lne.ro

Recomandari