Masajul suedez explicat de specialisti

Masajul suedez explicat de specialisti
  calendar_month        
Masajul este considerat una dintre cele mai vechi terapii, fiind constituit dintr-o prelucrare metodica normala a partilor moi ale organismului in scop fiziologic sau curativ profilactic.
Tehnicile de masaj clasic suedez practicate cu maiestrie, au efecte deosebit de benefice asupra sanatatii, conditiei fizice si aspectului general al corpului pacientilor de orice varsta.

1. Masaj de relaxare / revitalizant :
Datorita sensibilitatii la atingere, cel mai intins organ al nostru, pielea are rolul cel mai important in cadrul masajului. Ea este senzorul influentelor multiple din afara asupra noastra.
La acest masaj va puteti lasa corpul sa pluteasca. Cum? Combinatia dintre amestecurile de uleiuri eterice si mixajul diferitelor tipuri de masaj va va induce o stare de relaxare profunda, obtinand astfel, dupa o lunga zi istovitoare, energie si vitalitate.

2. Masaj anticelulitic / de slabire :
Celulita este depunere de grasime in anumite regiuni ale corpului. Printre cauzele celulitei se numara: excesul de foliculina, unele boli digestive sau nervoase, deformari ale coloanei vertrebrale, consum excesiv de medicamente diuretice, un sistem limfatic ce lucreaza defectuos pe fondul unei dereglari hormonale.
Influentele masajului asupra organismului se explica in buna masura prin actiunea directa, mai ales cand procedeele folosite actioneaza asupra straturilor superficiale ale corpului. In acest fel se stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate si se activeaza circulatia sangelui si a limfei in vasele periferice.

3. Masaj terapeutic :
Terapia de indreptare a coxalelor prin masaj si presopunctura; Din cauza dislocarii coxalelor, coloana vertebrala curbata apasa pe nervi si produce perturbari ale functiilor muschilor, articulatiilor, viscerelor. Dizlocarea coxalelor este principala cauza a durerilor de sold si umar, a bolilor organelor interne s.a.
Terapia de indreptare prin masaj si presopunctura este o metoda de trartament pentru indreptarea oaselor intregului corp, pentru relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive, pentru indepartarea radicala a bolilor. Aceasta metoda reaseaza oasele in articulatii si le fixeaza prin tragere, indreptare si apasare verticala, sporind mult efectul curativ.


4. Reflexoterapie :
Ca ramura a medicinei orientale, reflexoterapia repereaza si actioneaza asupra punctelor sensibile sau dureroase din zonele reflexogene (talpi, palme s.a.). Nu pune diagnostice, ea constata zonele cu dezechilibru energetic care au determinat tulburari functionale si organice si ajuta la refacerea armoniei energetice.
Disfunctionalitatile organelor se manifesta sub forma aglomerarilor de toxine si cristale (acid uric, saruri, impuritati, lichide in punctele reflexe corespunzatoare. Din cauza perioadei pe care foarte multi oameni o petrec in picioare sau sezand, toxinele se localizeaza in talpi. Mediul si hrana necorespunzatoare sunt un alt motiv. Circulatia sangvina insuficienta intr-un anumit organ determina aparitia bolilor grave.
Aceasta terapie inbunatateste starea dumneavoastra psihica, stimuleaza digestia, este calmanta si are multe alte aplicatii atat patologic cat si preventiv.

Contraindicatii: Insuficiente renale si/sau hepatice acute, la hipertensiune / hipotensiune extreme, tensiune arteriala oscilanta, hemoragii cerebrale recente, infarct miocardic, varice voluminoase si inflamate, ulcer varicos, hemoragii, infectii cutanate, perioada de sarcina, rani deschise, boli de piele de natura parazitara si inflamatorie, boli infectocontagioase. De asemenea se evita masajul reflexogen imediat dupa masa si inainte de masa cu 30 minute.Masajul asigura o functionalitate perfecta a organismului, creste tonusul muscular si totodata relaxeaza sistemul nervos, stimuleaza organele interne si intretine starea de sanatate si echilibru psihic al pacientilor la orice varsta, prevenind astfel dizarmoniile functionale ce ar putea duce la o dereglare a sanatatii prin aparitia si instalarea bolii in sine.

Datorita intensificarii circulatiei sanguine, a limfei si influxului nervos, se obtine o revigorare pregnanta a intregului organism, este ameliorata mobilitatea articulatiilor si ligamentelor, sunt stimulate circulatia sanguina si limfatica precum si metabolismul si se amplifica totodata eliminarea toxinelor din corp.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

oare a fost minune
  • person

    "iti place sa descoperi oameni noi?ai nimerit bine..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right