Partea intunecata a bronzarii

Partea intunecata a bronzarii
  calendar_month        
Crezi ca le-ai auzit pe toate atunci cand vine vorba de pericolele statului la soare? Sigur stii ca saloanele de bronzat sunt nesanatoase, ar trebui sa eviti expunerea la soare in intre 12 si 17 si trebuie sa te dai cu lotiune solara.

Dar aceasta este doar inceputul, si ceea ce nu stii te poate chiar omori.

Cancerul de piele este cel mai intalnit tip de cancer. Pentru a-l preveni, incepe prin a renunta la urmatoarele comportamente periculoase, pe care probabil ca nu stii ca le faci.

Comportament periculos: nefolosirea cremei pentru protectie solara zi de zi

Chiar daca lucrezi in birou, esti in soare mai mult decat crezi. Cancerul de piele este des intalnit mai ales in zona fetei si a bratelor. Dimineata cand stam in trafic soarele isi face de cap cu pielea noastra.

Comportament periculos: mersul la solar pentru a da o mica culoare pielii

Paturile din saloanele de bronzare artificiala sunt cele mai importante cauze ale melanomului. Solarul presupune o lumina foarte intensa care patrunde profund, iar deteriorarea pielii este imposibil de reparat.

Comportament periculos: daca nu am arsuri de la soare, inseamna ca n-am nimic.

Cremele de protectie solara ne dau o senzatie falsa de siguranta. UVB sunt de vina pentru arsurile vizivile date de soare, dar razele UVA, care penetreaza straturile mai profunde ale pielii, cauzeaza adevaratele probleme.

Majoritatea cremelor te protejeaza de UVB dar nu si de UVA. Ultimile studii au aratat ca SPF-ul este un concept mult ramas in urma, mai ales ca pana si cremele cu SPF mare nu te mai protejeaza. Cumpara creme care te protejeaza atat de UVA cat si de UVB.

Comportament periculos: sa nu iei in serios ingrijirea pielii

Cu atatea alte probleme pe care le avem, lasam vizita la dermatolog pe ultimul loc. Cei care stiu ca au in familie persoane care au avut cancer de piele, au avut grave arsuri din cauza soarelui, cei cu pielea deschisa la culoare, cei care au multe alunite si cei care lucreaza in aer liber trebuie sa-si faca un ritual din mersul la dermatolog.

Recomandari