Pielea sensibila, o realitate complexa

Pielea sensibila, o realitate complexa
  calendar_month        
Sensibilitatea cutanata se caracterizeaza printr-o reactie excesiva la factori care in mod normal sunt bine tolerati. Pielea este mai vulnerabila la agresiunile externe: se inroseste, se irita, apar senzatii de mancarime.

Aceasta hiper-reactivitate nu este de natura alergenica, ci este legata de iritabilitatea terminatiilor nervoase care sunt prezente in straturile superioare ale epidermului.

Termenul generic "piele sensibila" ascunde de fapt o realitate mult mai complexa, adusa acum in prim-plan de Laboratoarele La Roche-Posay.
Cauzele sensibilitatii pielii:

Sensibilitate la mediu:

Expusa la caldura, frig sau schimbari bruste de temperatura, pielea poate suferi iritatii, senzatii de arsura, roseata sau inflamare. Aceasta poate fi sensibila si la vant, soare si poluarea atmosferica.

Sensibilitate de origine vasculara

Depinde de fragilitatea peretilor vaselor de sange. Sub influenta unor factori externi (schimbari bruste de temperatura) sau interni (mancare picanta, alcool) pielea se inroseste, apar senzatii de arsura.

Sensibilitate la contacte

Factorii determinanti ai unei reactii cutanate pot fi aplicarea unor produse care contin un ingredient netolerat, contactul cu apa dura sau cu anumite materiale textile (lana de exemplu). Imediat dupa contact, apar senzatii de disconfort. Aceasta reactie nu este insa una alergica.

Pielea atopica

Pielea predispusa la eczeme de natura atopica este delicata si reactiva. Produsele de curatare si ingrijire ar trebui alese cu grija.

Pentru confortul zilnic al pielii sensibile, un singur gest fundamental: o crema hidratanta care sa respecte fragilitatea si sa calmeze senzatiile de disconfort.


Hydreane - crema hidratanta pentru piele sensibila

81387.jpg

81388.jpgPentru a raspunde cat mai bine nevoilor pielii sensibile, apa termala La Roche Posay este asociata pentru prima data cu hidrolipidele, o noua generatie de hidrocaptori.

Datorita unei structuri apropiate de cea a membranei celulare, hidrolipidele sunt utilizate la fabricarea organelor artificiale si a solutiilor pentru lentilele de contact.

Acestea se integreaza natural in epiderm si au proprietati unice care permit pielii sa absoarba aa si apoi sa o elibereze in interiorul dermului.


Texturi specifice si parfum proaspat pentru un plus de confort

Pentru a oferi confort la aplicare, Hydreane este disponibila in doua texturi: riche, pentru piele uscata si foarte uscata si light pentru piele normala si mixta.

In ambele cazuri, patrunde usor in piele si catifeleaza pielea. Proaspat si placut, parfumul evoca apa pura.


56438.jpg

81389.jpg

Eficienta demonstrata clinic:

-perfect hidratata, pielea isi recapata confortul si supletea
-73% sensibilitate cutanata in numai 4 saptamani

Studii clinice intreprinse prin metoda Stinging test (aplicarea unei solutii iritante cu 10% pe o latura a nasului). Masurarea timpului pana la aparitia primei senzatii de disconfort si a scorurilor sensibilitatii. La acest test au participat 53 de femei cu pielea sensibila. Aceeasi masuratoare a fost facuta si dupa 4 saptamani de utilizare a cremei Hydreane.)-imbunatatire notabila a sensibilitatii cutanate

Recomandari