Procedee care stau la baza tratamentelor cosmetice
history_edu ele.ro calendar_month 21 Sep 2004, 11:15
Ne dorim o piele curata, luminoasa si plina de vitalitate. Dar stim, oare, cum sa obtinem acest deziderat? Acest articol isi propune sa va spuna la ce sa va asteptati de la un tratament cosmetic.
Principalele etape ale unui tratament sunt:
1.Procesul de curatare a pielii.
O piele perfect curata poate respira nestingherit, conditie indispensabila pentru vitalitatea, prospetimea si supletea ei. Procesul de curatare a pielii este absolut obligatoriu, se poate executa de 2 ori pe zi, dimineata si seara sau de cate ori esta necesar, daca intre timp intervine un nou machiaj.
Procesul de curatare a pielii se face in 4 etape:
A. Demachierea
B. Vaporizarea calda
C. Extraherea comedoanelor (cosuri sau puncte negre)
D. Gomajul
A.Demachiarea
Consta in indepartarea de pe fata a prafului, transpiratiei, surplusului de sebum si a fardului. Aplicarea demachiantului se face in functie de tipul de ten.
B.Vaporizarea calda
Este un alt procedeu de curatare a pielii care ajuta la eliminarea toxinelor, a surplusului de sebum si are ca scop pregatirea pentru extragerea comedoanelor.
Cele mai importante efecte ale vaporizarii sunt:
dilata porii inlesnind extragerea comedoanelor;
hidrateaza usor pielea;
stimuleaza circulatia sanguina a tesuturilor asigurand hranirea lor.
C.Extragerea comedoanelor
Comedoanele sunt depuneri de sebum care infunda foliculul polisebaceu in urma unei secretii abundente de sebum. Apar ca o consecinta a neglijarii evacuarii grasimii din foliculii sebacei, grasime care in contact cu aerul se oxideaza, schimbandu-si culoarea, aparand ca niste puncte mici negre in varful canalului excretor.
D.Gomajul
Gomajul constituie un proces de curatire mai profunda a pielii prin care se indeparteaza celulele moarte, excesul de sebum, accelerandu-se procesul de reinnoire a celulelor si o absorbtie mai buna a substantelor.
Dupa indepartarea gomajului se pulverizeaza fata cu lotiuni tonice.
Se recomanda a fi efectuat cu regularitate in functie de tipul de ten.
2.Masajul facial
Cuvantul masaj vine din limba araba in care "mass" inseamna a pipai. Chinezii il practica de mult timp ca o activitate locala a functiilor pielii, iar pentru egipteni, greci si romani constituia o obisnuinta si era considerat ca o nevoie de inviorare si agilitate.
Masajul facial este un procedeu cosmetic preventiv si curativ cu scopul de a mentine vitalitatea muschilor pielii si elasticitatea dermei, marind tonicitatea si intarziind aparitia ridurilor.
3.Aplicarea mastilor cosmetice
Mastile cosmetice se aplica in functie de tipul de ten al fiecarei persoane. Ele sunt de mai multe feluri:
masti hidratante;
masti hranitoare si emoliante;
masti purifiante;
masti de relaxare;
masti-instant de frumusete;
masti regeneratoare.
Mastile au rol de a completa intregul tratament cosmetic si de a pregati tenul pentru aplicarea cremelor de ingrijire si protectie uzuale.
Dupa indepartarea mastii se pulverizeaza fata cu o lotiune tonica relaxanta si tonifianta care inchide porii si da vigoare tenului.
5.Machiajul
La finalul tratamentului se aplica un fond de ten ales in functie de tipul de ten, o pudra pulbere care fixeaza machiajul si da aspectul mat; urmeaza fardul de obraz, mascara pentru gene si un gloss usor pentru buze.
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro
Mineralele si copiii
- person
"cum sa cresti copii ascultatori, increzatori, sufletisti!"