Punctele negre - scapa de ele pentru totdeauna!

history_edu ele.ro calendar_month 08 Nov 2010, 09:16
Nimeni nu-si doreste puncte negre pe fata. Pentru a-i veni de hac acestei probleme o data pentru totdeauna, iti spunem cum trebuie sa actionezi contra punctelor negre!
Ce sunt punctele negre?
Punctele negre, numite si comedoane, sunt imperfectiuni ale pielii transmise pe cale genetica si manifestate in functie de gradul de ingrijire care li se acorda. Toate lucrurile care stim ca nu ne fac bine (cafeina, alcoolul, produsele lactate, carbohidratii, grasimea) sunt cauze ale dezvoltarii punctelor negre. Bineinteles ca si stresul are un cuvant de spus, deoarece el influenteaza productia de hormoni (testosteron) ce predispune pielea la formarea comedoanelor. Cu cat punctele negre stau mai mult in piele, cu atat porii se maresc mai tare.
Punctele negre sunt in principiu la fel ca cele albe, doar ca la suprafata au un depozit gras oxidat. Iar cand grasimea se oxideaza, se face neagra. Asa ca se numesc puncte negre. Ele difera de alte tipuri de cosuri prin faptul ca sunt deschise.
Urmeaza pasii urmatori pentru a curata si preveni punctele negre!
Pasul 1: Curata
Curata bine pielea, de preferat cu o lotiune care sa contina acid salicilic, care ajuta la tratarea si prevenirea punctelor negre. Aceasta trebuie sa aiba rol atat antibacterian, cat si antiinflamator.
Pasul 2: Tonifica
Foloseste o lotiune tonica cu continut de totarol (de la arborele Totara, care este antimicrobian). Aceasta inchide porii si reface pH-ul natural al pielii.
Pasul 3: Trateaza zonele afectate
Serumurile care contin niacinamida (vitamina B3) si papaina (enzima din papaia) sunt foarte eficiente in tratamentul punctelor negre. Niacinamida ajuta pielea afectata de acnee si reduce productia de sebum, care este un component al punctelor negre. Papaina este exfolianta, ajutand la eliminarea celulelor moarte care astupa porii.
Pasul 4: Hidrateaza
Foloseste o crema hidratanta cat mai putin grasa, de preferat cu continut de acid hialuronic, care hidrateaza in profunzime. Foloseste crema cu factor de protectie solara, deoarece pielea ta exfoliata este sensibila.
Pasul 5: Exfoliaza
De doua ori pe saptamana foloseste un exfoliant usor. Exfolierea manuala este cheia prevenirii punctelor negre.
Pasul 6: Fa-ti o masca
Tot de doua ori pe saptamana fa-ti si o masca pe baza de caolin, mineral ce absoarbe uleiurile si inchide porii, sau foloseste masti pe baza de argila verde.
Autor: Nuage
Alte articole despre