Raspunsuri la intrebari "arzatoare" - creme de protectie

Raspunsuri la intrebari "arzatoare" - creme de protectie
  calendar_month        
Sunt toate cremele de protectie la fel de eficiente?

Majoritatea sunt destul de bune pentru protectia impotriva razelor ultraviolete B (UVB) insa blocheza intr-o mai mica masura ultravioletele de tip A (UVA). Cele mai eficiente creme sunt cele care contin oxid de zinc si titanium dioxid. Aceste ingrediente stau la suprafata pielii (nu se absorb in piele) si formeaza o bariera invizibila impotriva razelor ultraviolete. Toate cremele de protectie isi pierd eficacitatea dupa o perioada de timp, asa ca e bine sa verifici termenul de garantie inainte de ale folosi.


Exista intra- adevar creme rezistente la apa?

Guvernul SUA a decis sa nu se mai inscriptioneze pe eticheta cremelor de protectie textul "rezistent la apa", pentru ca nu exista suficiente dovezi in acest sens. Asa ca este bine ca la fiecare ora sa aplici crema. In cazul in care inoti sau te joci pe plaja, crema trebuie aplicata mai des.


Cata crema trebuie sa folosesti?

Pentru o aplicare, ai nevoie de echivalentul a cel putin doua lingurite pentru a acoperi intregul corp. Majoritatea folosesc doar jumatate din aceasta cantitate, ceea ce inseamna ca se protejeaza doar pe jumatate. E bine sa acoperi in special nasul, urechile, gatul, umerii si varfurile picioarelor, si in plus, nu ar fi rau sa folosesti un produs de protectie pentru buze. Nu astepta sa ajungi la plaja pentru a-ti da cu crema. Pielea are nevoie de cel putin 20 de minute pentru a absorbi substantele componente ale emulsiei.


Crema protectoare se foloseste zilnic?

Da. Majoritatea cremelor protejeaza atat impotriva razelor ultraviolete A, cat si a celor de tip B. Primele cauzeaza arsura solara, iar cele din a doua categorie penetreaza pielea, distrugand proteinele care mentin pielea ferma (ambele tipuri de ultraviolete contribuie la aparitia cancerului de piele). Razele ultravioleteA sunt cele care cauzeaza riduri si imbatranire prematura.


Ce factor de protectie trebuie sa folosesc?

Acest lucru depinde de coloritul pielii si de timpul pe care-l vei petrece la soare. Cand folosesti o crema cu factor de protectie 15, se blocheaza aproximativ 93% din razele ultraviolete, ceea ce inseamna suficienta protectie pentru jumatatea oamenilor. O persoana blonda, ar trebui sa foloseasca o crema cu factor mai mare de protectie 25-30, care blocheaza 97% din razele ultraviolete.

Recomandari