Razvan Ciobanu la Romanian Fashion Week

Razvan Ciobanu la Romanian Fashion Week
  calendar_month        
In sala apasata de caldura se auzea doar fosnetul usor al sutelor de evantaie care se straduiau sa aduca o adiere. Luminile se sting, scena se lumineaza puternic, deodata ninge, fulgi mari de confetti metalic si clabuc pregatesc intrarea creatiilor Razvan Ciobanu.

Pe 8 mai, in sala Polivalenta din Iasi a debutat editia cu numarul zece a Romanian Fashion Week, ce a avut loc anul acesta sub egida Raiffeisen Exclusive. Ca de fiecare data, colectia designerului Razvan Ciobanu a taiat rasuflarea.


De la inaltimea tocurilor imposibile de 25 de cm, modelele s-au metamorfozat in eroinele benzilor desenate ale anilor '40, cu gratia fatalelor dive din epoca interbelica. Spectacolul prezentarii a fost o broderie minutioasa de amanunte care au sustinut intregul mesaj - "imaginea femeii pentru care am creat vreme de 12 ani, femeia high class, sofisticata", a spus Razvan Ciobanu.

Cele 21 de modele printre care celebrele Diana Moldovan, Andreea Diaconu (imaginea parfumului Asia, YSL) si Lili Stan, au defilat in rochii pretioase din materiale cu fir metalic sau puternic paietate, care urmau fidel linia corpului. Volumul rochiei, piesa vestimentara preferata a designerului, a fost creat printr-un joc al suprapunerilor de materiale si texturi. Prima rochie, o armura de Wonder Woman, metalica si stralucitoare, s-a constituit in suport pentru cea de-a doua rochie din organza sau tul.Misterul si eleganta creatiilor vestimentare au fost accentuate de machiajul creat de Alexandru Abagiu, make-up artist L'Oreal. O reinterpretare a machiajului teatrului japonez, cu un ten de un alb fantomatic, spancenele acoperite si redesenate sus pe frunte cu oglinda, gene lungi cat niste aripi de fluture si, pentru un efect intre grotesc si sublim, buzele din piele, umplute cu vata.

79105.jpg

"Anul acesta se poarta buzele foarte accentuate, in nuante de rosu intens, ochii neaccentuati, fard de obraz invizibil, foarte mult rimel", explica Alexandru Abagiu, make up artist pentru L'Oreal. Fiecare model care a pasit pe scena a intruchipat Superfemeia pentru care haina este imaginea catre lume - inoportun de frumoasa si ostil de inteligenta.

Silueta feminina si diafana a fost completata de coafura complexa realizata de echipa condusa de Cristi Pascu. Un coc exagerat tapat, inalt, cu volum, a fost ornamentat cu nuferi intunecati, iar toata fata a fost acoperita ca intr-un cocon de tul negru.

Pantofii, supranaturali de-a dreptul, au fost creati de Mihaela Glavan. Piele intoarsa de culori diferite, botul semirotund, platforma si tocuri periculoase de 25 de cm, incaltarile au constituit ele insele o atractie. Sub ninsoarea artificiala si ritmurile electro ale lui Dj Radhoo, sala murmura inca de uimire si incantare dupa incheierea celor 15 minute de Razvan Ciobanu.

Recomandari