Sa slabim cu ajutorul drenajului limfatic

Sa slabim cu ajutorul drenajului limfatic
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
05 Sep 2006, 10:34
       
Ce inseamna drenajul limfatic si cu ce ne ajuta? Sedentarismul se vede?
Acestea sunt intrebari pe care le auzim zilnic. De aceea, ne-am gandit ca ar fi benefic sa explicam mai pe larg ce inseamna drenajul limfatic si de ce este atat de important pentru organism.

In primul rand, trebuie sa stiti ca drenajul limfatic combinat cu sedintele de electrostimulare contribuie la micsorarea circumferintei si diminuarea celulitei (terapeutii specializati in remodelare corporala mai numesc drenajul limfatic si "moartea celulitei").

Ce inseamna drenaj limfatic?
Sistemul limfatic are o mare importanta in buna functionare a organismului nostru. Daca el nu si-ar face constiincios datoria, am cadea mult mai usor prada infectiilor de tot felul. Este putin stiut faptul ca foarte multe vietati au un sistem circulator, insa foarte putine (doar cele mai evoluate) au si un sistem limfatic. Pentru a asigura o buna irigare a tuturor organelor si tesuturilor, inima pompeaza sange sub o presiune destul de crescuta, fapt ce favorizeaza iesirea apei din vasele de sange. Nu este o simpla apa, compozitia lichidului dintre celule (numit lichid interstitial) este complexa, dar aceasta este cu totul alta discutie. Lichidul interstitial nu mai poate intra inapoi in vasele de sange si daca nu si-ar gasi o cale de a fi drenat, atunci ne-am umfla putin cate putin... Deci, drenajul limfatic este "mecanismul" prin care eliminam acumularile interstitiale de lichide si grasimi.

Drenajul se efectueaza prin presiuni usoare care actioneaza asupra lanturilor de ganglioni limfatici. Este indicat pentru reducerea celulitei, depunerilor de grasime si a celulitei, detoxifierea organismului, reducerea edemelor (si la femei insarcinate) si stimularea sistemului imunitar. Drenajul limfatic, asadar, este o banala sedinta de masaj pentru cine stie sa o execute) sau o sedinta de 45 de minute de drenaj limfatic la aparatele de electrostimulare dotate cu program de drenaj.

Sedintele de drenaj limfatic sunt extrem de importante in procesul de slabire. Drenajul limfatic defectuos si reducerea circulatiei sangelui duce la acumulari de grasime, pierderea elasticitatii tesutului conjunctiv, ducand la aparitia imperfectiunilor si denivelarilor pielii. Unul dintre rolurile sistemului limfatic este acela de a curata organismul de toxine si deseuri metabolice. In schimb, o circulatie limfatica si sanguina deficitara duce la cresterea acumularii de lichide in stratul superficial al grasimii situate sub tegument si la acumularea de toxine in interiorul celulelor grase.

Din arderea diverselor alimente consumate rezulta si toxine si radicali liberi care se acumuleaza in cantitate mare in adipocite (celule grase), daca circulatia limfatica nu este corespunzatoare si produc incarcarea cu lichide a acestor celule si umflarea lor. Radicalii liberi ataca tesutul conjunctiv provacand alterarea si schimbarea structurii tesutului conjunctiv subcutanat, afectand astfel stratul superficial al pielii.

Sedentarismul se vede?
Din pacate, da. Sedentarismul se vede! Fara exercitiu fizic sau exercitii executate intr-un salon de remodelare corporala, la electrostimulator muscular, muschii se atrofiaza, caloriile nu se consuma si se depun sub forma de aripioare, sistemul limfatic nu dreneza suficient si tesutul subcutanat, deja impanat cu celule grase, retine apa. Asa se explica celulita nesuferita care se formeaza la suprafata pielii coapselor, feselor, soldurilor sau burtii.

Exista solutii pentru cei fara chef de sport?
Sunt solutii pentru toata lumea. Daca esti o fire activa, atunci este suficienta o dieta atent controlata, o hidratare corecta si sport. Daca nu esti o fire sportiva, atunci este benefic pentru tine sa mergi la saloane de infrumusetare pentru a face electrostimulare. Electrostimularea iti va lucra diverse grupe de muschi, fara ca tu sa misti un pai! Intre sedintele de remodelare corporala este bine sa faceti si sedinte de drenaj limfatic. Se recomanda cel putin o sedinta de drenaj pe saptamana.

Drenajul limfatic duce la disparitia edemelor. De ce apar edemele?
Cauzele se pot imparti in doua grupe principale: ori exista o productie prea mare de lichid interstitial care nu prea mai poate fi preluat rapid de sistemul limfatic, ori s-au "infundat conductele" - exista un blocaj pe traseul vaselor limfatice, deci este necesara efectuarea unei sedinte de drenaj limfatic.

Concluzie
Avand in vedere importanta drenajului limfatic in procesul de slabire si pentru garantarea obtinerii unor rezultate optime, salonul Perfect Contur include in pachetele sale de electrostimulare, la fiecare 3-4 sedinte de electrostimulare musculara , cate o sedinta de drenaj limfatic.

De asemenea, pentru viitoarele mamici, propunem masajul manual pentru drenaj limfatic. Procedeul consta intr-un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici. Sedintele de drenaj limfatic ajuta astfel la eliberarea limfei, fenomen care favorizeaza procesul de slabire. Odata topite grasimile acumulate prin sedintele de electrostimulare, este nevoie de o sedinta de drenaj limfatic pentru eliminarea acestora si a toxinelor eliberate. Procedeul se recomanda deasemenea persoanelor cu retentie de apa, precum si persoanelor care nu au rezultate bune in curele de slabire.

Adresa salonului Perfect Contur: Zona Unirii - pasajul Marasesti - Str. Octavian Goga nr. 6, bloc M25, sc. 3, etaj 2, ap. 60, interfon *2002, tel: 322 32 40; 0723 99 71 63, e-mail: office@perfectcontur.ro, web: www.perfectcontur.ro.

Sursa: Perfect Contur
Recomandari