Sandale decoltate?! Ai curaj?

history_edu ele.ro calendar_month 03 Aug 2005, 12:19
Moda din aceasta vara readuce in actualitate, printre alte accesorii, sandalele romane, foarte decupate. Daca nu din alte considerente macar din ratiuni estetice, talpile trebuie sa arate impecabil, sa aiba pielea fina, si evident, pefect sanatoasa.
Talpile sunt solicitate mai mult decat ati putea banui. Suporta greutatea intregului corp cand ne aflam in pozitie verticala, atat in repaus, cat mai ales in miscare. Sa ne mai miram ca dupa o anumita varsta si in special in absenta unei ingrijiri corespunzatoare pielea talpilor se ingroasa, se intareste, se crapa ori se cojeste, ca apar mici micoze si bataturi, ca unghiile se incarneaza si ca mirosul nu este tocmai placut?
Ce trebuie facut ca partea inferioara a picioarelor sa-si redobandeasca si sa-si mentina o stare optima si sa arate perfect?
In primul rand trebuie sa asiguram o igiena stricta: aceasta presupune spalarea zilnica, chiar de mai multe ori cu apa si cu sapun antibacterian, folosirea solutiilor antiperspirante si dezodorizante, o pedichiura impecabila. In al doilea rand sa oferim din cand in cand un masaj talpilor cu ulei relaxant de buna calitate si apoi sa combatem deshidratarea folosind o crema grasa, care intra rapid in piele. Si nu in ultimul rand sa purtam incaltaminte adaptata formei si marimii labei piciorului care sa dea voie epidermei sa respire.
Alte trucuri:
1. O baie fierbinte pentru inmuiere
Adaugati in apa fierbinte (cat suportati) din lighean cateva picaturi de sampon, pentru ca picioarele sa se curete mai bine si optional cateva frunze de menta sau de otet aromatizat. O astfel de baie destinde intregul corp. Imediat ce pielea s-a inmuiat, tasati cuticulele cu un betisor ascutit putin la varf. Daca sunt prea mari, le puteti ajusta cu o forfecuta care taie bine.
2. Piatra ponce pentru tesuturile intarite
Inainte de a trata calcaiele inmuiati piatra ponce in apa in care ati dizolvat sapun: asa se vor curata mai usor. Frecati, insa nu exagerat de tare. Nu uitati sa treceti, fara sa insistati insa asa de mult, pe intreaga talpa si pe partea exterioara a degetelor mici si mari.
3. Exfoliant pentru o piele mai fina
Ca si restul corpului, laba piciorului necesita, macar o data pe saptamana, un peeling, pentru ca pielea sa se innoiasca mai usor, sa fie mai neteda si moale. Tinand seama ca epiderma de la acest nivel nu este fragila, grauncioarele exfoliantului pot fi destul de mari si de dure. Atfel de exfoliante pot fi sarea si zaharul. Aplicati suficient produs pe fiecare picior umezit, apoi masati centimetru cu centimetru. La final, clatiti cu apa calduta, apoi rece pentru a activa circulatia sangvina.
4. Un prosop moale pentru sters
Stersul picioarelor este cel putin la fel de important ca si baia! Daca ati acorda mai multa atentie acestui lucru, ati evita multe din neplacerile specifice: piele uscata, crapaturi, micoze. Folositi un prosop curat, dintr-un material absorbant, moale cum este bumbacul si eliminati orice picatura de apa de pe picioare. Insistati mai ales intre degete, acolo unde profileaza cel mai adesea ciupercile.
5. Crema grasa pentru hidratare
Cu cat hranim cat mai bine epiderma cu atat fabrica cat mai putin tesut cornos, iar picioarele devin mai aspectuoase. Ungeti-le din belsug cu o crema grasa, in fiecare seara, inainte de a va baga in pat, asa cum faceti probabil cu mainile. Aceasta este o alta ocazie buna de a va masa. Insistati mai ales asupra talpilor, strabatute de o vasta retea de vase de sange si de terminatii nervoase. Dupa ce ati terminat cu talpile trageti de degete, unul dupa altul, tinandu-le de partile laterale, pana cand simtiti ca trosnesc.
In felul acesta, picioarele va vor multumi, veti evita microtraumatismele locale si veti fi mandra sa le afisati chiar si in cele mai chic sandale!
Alte articole despre