Scapa de riduri cu ajutorul colagenului

Scapa de riduri cu ajutorul colagenului
  calendar_month        
O tehnica folosita impotriva ridurilor, concurata de acidul hialuronic, injectia cu colagen, ramane interesanta deoarece combate ridurile cele mai fine.

Principiul

Colagenul este o proteina continuta de piele care-i da acesteia elasticitate si fermitate, insa calitatile acesteia se slabesc o data cu trecerea anilor. Din acest motiv pielea isi pierde elasticitatea si apar ridurile.

Este necesar sa inlocuim colagenul slabit de trecerea anilor cu unul nou pentru a preveni si a estompa dezvoltarea ridurilor.

Acest tratament este foarte eficient in cazul ridurilor si cicatricilor foarte fine si superficiale.

La inceput se folosea colagen extras din pielea de bovina, era purificat si apoi folosit. Mai nou, in 2003 mai exact, acesta a fost inlocuit cu un produs apropiat colagenului uman, un produs natural si biodegradabil. E regaseste si in multe produse cosmetice in diverse cantitati si concentratii.

55178.jpgConcret

Colagenul se injecteaza sub pilea ridata cu ajutorul unui ac foarte subtire. Acesta se poate administra o singura data sau in mai multe sedinte in functie de profunzimea ridurilor. O sedinta dureaza aproximativ 20-30 de minute. Ideal este sa efectuam doua interventii la un interval de 2-3 saptamani. Rezultatele sunt immediate si excelente, conditia fiind ca injectiile pe care ti le administreaza doctorul sa fie bine executate.

Bine de stiut

O sedinta costa intre 150-300 ? in functie de doza injectiei.
Durata implantului se situeaza intre 6 luni si un an.
Injectiile cu colagen produc si unele reactii secundare. Inrosiri si umfalturi ale pielii pot aparea (in cazuri destul de rare) si persista de la cateva ore pana la maxim 2 zile.
Cu noul colagen nu este nevoie sa ma efectuezi un test cutanat. In principiu, nu exista riscul vreunei alergii sau respingeri a substantei.
Pe o piele mata colagenul poate lasa cateva urme, insa dupa mai multe sedinte aceste nu mai sunt vizibile.

Analiza colagenului

In anumite cazuri, pentru a evita aparitia iritatiilor, se preleveaza colagen din pielea pacientului, in urma unei anestezii locale. Cu ajutorul acestei metode scade riscul aparitiei respingerii substantei de carte corp, insa aceasta interventie este destul de dificila si costisitoare.

Cremele care contin colagen

Atentie, acestea nu provoaca disparitia ridurilor! Colagenul este o molecula foarte importanta ce reuseste sa patrunda in epiderma si sa ajunga in derma. Insa, colagenul pe care il regasim in creme este un foarte bun hidratant ce nu ingrasa pielea, dar efectele sale nu sunt aceleasi cu ale injectiilor.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

De ce exista"existenta"?
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Rochie Irene Bleumarin
Shop Ele.rochevron_right