Secretul fericirii durabile

Secretul fericirii durabile
  calendar_month        
Invata cum sa gandesti, daca vrei sa traiesti din plin! Secretul fericirii durabile se afla in interior…

Pazeste-te de hotii vietii!

Cel mai mare obstacol cu care te vei confrunta cand vei dori sa-ti insusesti un mod de a gandi mai optimist si mai rational il constituie obiceiurile mentale negative. In loc sa ne focalizam pe binele din vietile noastre si sa ne gandim la cum am putea imbunatati si mai mult lucrurile, devenim adesea prizonierii trecutului propriu.

Unii oameni se ingrijoreaza cu privire la relatiile esuate sau problemele financiare, altii rumineaza pe tema copilariei lor imperfecte. Altii clocotesc in interior in situatii chiar si mai neinsemnate: modul in care i-a tratat vanzatorul de la magazin sau comentariul facut cu rea-vointa al vreunui coleg.

Cei care-si folosesc astfel mintea permit ingrijorarii sa le fure energia vitala. Ei blocheaza potentialul enorm al mintii lor de a lucra aproape magic si de a aduce in vietile lor tot ceea ce doresc - emotional, fizic si, da, chiar si spiritual.

Urmariti ce fac multi oameni cand se confrunta cu un eveniment negativ. Pe langa faptul ca oricum situatia e oricum dificila, ei isi amplifica starea neplacuta prin ganduri catastrofizante sau auto-sabotoare de genul: "E cumplit", "N-o sa ma descurc", "Niciodata nu am noroc" - care mai curand ne blocheaza, in loc sa ne ajute sa ne adaptam.Astfel de idei ne fura energia si ne epuizeaza fortele. De aceea ele trebuie evitate cu orice pret, printr-o disciplina mentala riguroasa.

Recomandare: propune-ti sa iti acorzi o "pedeapsa" ori de cate ori ai un gand care iti secatuieste puterile. In scurt timp frecventa acestor idei va scadea simtitor, iar tu vei deveni mai eficient, mai adaptabil si te vei putea bucura de viata din plin!

Fa-ti din minte un aliat

Mintea e un instrument valoros. Foloseste-o nu ca un mijloc de a amplifica dificultatile vietii, ci ca pe un sprijin, o resursa importanta.

De generatii intregi am preluat orbeste de la parinti si bunici si am perpetuat modele de gandire si comportament dintre care unele - cele negative - nu mai sunt functionale in conditiile actuale de viata. Poate stramosii nostri isi mai puteau permite uneori ganduri negative. Dar ei traiau in medii mai stabile, iar valorile lor erau mai clar definite decat ale noastre. Schimbarile din viata lor nu aveau ritmul nebunesc de astazi.

In epoca de mari transformari pe care o traversam, in care totul se petrece cu repeziciune, astfel incat timpul pare ca ne fuge printre degete, toate resursele noastre de adaptare trebuie sa functioneze la parametrii optimi. Iar mintea este una dintre cele mai importante astfel de resurse.
Acum e momentul sa eliberam mintea de constrangerile negativismului. Si sa-i permitem sa ne fie prietenul care se cunoaste la nevoie.

Vino 18-20 aprilie 2008, la Sala Palatului, pentru a participa la BODY MIND & SPIRIT FESTIVAL - cea mai completa manifestare dedicata unui stil de viata in care calitatea vietii se celebreaza pe toate planurile: trup, minte si suflet!
Pentru detalii intra pe www.bodymindspiritfestival.ro

Recomandari